Видео: Надал не диже ногу са гаса!

Први рекет света супериорно стигао до осмине финала Аустралијан Опена. Дамиру Џумхуру препустио само пет гемова.

Тенис 19.01.2018 | 16:45
Видео: Надал не диже ногу са гаса!
Рафаел Надал делује сигурно на Аустралијан Опену. Шпанац је у трећем колу победио Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине, препустивши му само пет гемова - 6:1, 6:3, 6:1.

Прошлогодишњи финалиста оверио је пласман у осмину финала, 11. пута на Аус Опену, после сат и 52 минута проведених на терену, демонстрирајући игру која му сигурно може донети добар резултат и ове сезоне.



"Срећан сам због пласмана у четврто коло. Били су ми потребни сати на терену, играње против различитих играча, мислим да сам се добро спремио и осећам да играм добро. Изборио сам наступ у осмину финала јер радим праве ствари. Видећемо колико далеко ћу отићи", поручио је најбољи тенисер данашњице.

Он у прва три кола није изгубио сет, а противницима је препустио укупно 21 гем. Од чега Леонарду Мајеру 13, а Естрељи на старту и Џумхуру по три, односно пет гемова.

Његов наредни ривал биће Аргентинац Дијего Шварцман, 24. носилац у Мелбурну.

"Дијего је играч који је имао сјајну прошлу сезону. И сада овде игра добро, на високом нивоу. Реч је о комплетном тенисеру против којег ако не одиграм најбоље нећу остварити победу", навео је Надал.

Шварцман ће бити 15. играч у низу са којим ће се састати на гренд слемовима, а који није пласиран у топ 25 на АТП листи.

Последњи пут је са неким од врхунских играча на гренд слему играо у финалу Ролан Гароса, када је победио Стена Вавринку, тада трећег на свету.

Након тога на Вимблдону је одиграо четири меча, а на УС Опену је стигао до титуле, али на том путу није играо против играча из топ 25. Најбоље пласиран је био Хуан Мартин дел Потро, 28. на свету, којег је савладао у полуфиналу, а онда је у финалу био бољи од Кевина Андерсона из Јужне Африке, 32. са АТП листе.

Надал је играо укупно четири финала на Аустралијан Опену, а освојио је један пехар - 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар