Video: Nadal ne diže nogu sa gasa!

Prvi reket sveta superiorno stigao do osmine finala Australijan Opena. Damiru Džumhuru prepustio samo pet gemova.

Tenis 19.01.2018 | 16:45
Video: Nadal ne diže nogu sa gasa!
Rafael Nadal deluje sigurno na Australijan Openu. Španac je u trećem kolu pobedio Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, prepustivši mu samo pet gemova - 6:1, 6:3, 6:1.

Prošlogodišnji finalista overio je plasman u osminu finala, 11. puta na Aus Openu, posle sat i 52 minuta provedenih na terenu, demonstrirajući igru koja mu sigurno može doneti dobar rezultat i ove sezone.



"Srećan sam zbog plasmana u četvrto kolo. Bili su mi potrebni sati na terenu, igranje protiv različitih igrača, mislim da sam se dobro spremio i osećam da igram dobro. Izborio sam nastup u osminu finala jer radim prave stvari. Videćemo koliko daleko ću otići", poručio je najbolji teniser današnjice.

On u prva tri kola nije izgubio set, a protivnicima je prepustio ukupno 21 gem. Od čega Leonardu Majeru 13, a Estrelji na startu i Džumhuru po tri, odnosno pet gemova.

Njegov naredni rival biće Argentinac Dijego Švarcman, 24. nosilac u Melburnu.

"Dijego je igrač koji je imao sjajnu prošlu sezonu. I sada ovde igra dobro, na visokom nivou. Reč je o kompletnom teniseru protiv kojeg ako ne odigram najbolje neću ostvariti pobedu", naveo je Nadal.

Švarcman će biti 15. igrač u nizu sa kojim će se sastati na grend slemovima, a koji nije plasiran u top 25 na ATP listi.

Poslednji put je sa nekim od vrhunskih igrača na grend slemu igrao u finalu Rolan Garosa, kada je pobedio Stena Vavrinku, tada trećeg na svetu.

Nakon toga na Vimbldonu je odigrao četiri meča, a na US Openu je stigao do titule, ali na tom putu nije igrao protiv igrača iz top 25. Najbolje plasiran je bio Huan Martin del Potro, 28. na svetu, kojeg je savladao u polufinalu, a onda je u finalu bio bolji od Kevina Andersona iz Južne Afrike, 32. sa ATP liste.

Nadal je igrao ukupno četiri finala na Australijan Openu, a osvojio je jedan pehar - 2009. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar