Вучић треба да оде на Косово

Не знм како ће проћи сутрашња посјета предсједника Србије Александра Вучића Косову и Метохији, поготово послије покушаја убиства у Сребреници када је био сасвим сам, али да и поред опасности треба да иде и да буде са Србима, каже министар одбране Александар Вулин.

Србија 19.01.2018 | 10:30
Вучић треба да оде на Косово
- Никад више не смије да остане сам. Он није човек који ће прихватити аргумент "опасно је", већ жели да буде са Србима и у томе нико не може да га спријечи. И не треба. Вучић иде да покаже да је држава уз њих и да се никада неће повући из њиховог живота - рекао је Вулин.

Он је навео да је Вучић храбар државник кога не могу уплашити упозорења да му је безбједност угрожена, те да је храбро што иде на Космет у ситуацији кад Албанци траже сваку прилику да се нешто деси, како би приче о Специјалном суду за ОВК и о Заједници српских општина биле скинуте са дневног реда.

- Иде на Косово и Метохију зато што зна какав је одјек овај монструозни акт (убиство Оливера Ивановића) произвео на Космету и зато што људима мало фали да кажу "овдје више нема живота, правде и наде, идемо негдје да нас неће убијати". Ако се то буде десило, онда нема ни споразума, ни договора - рекао је Вулин за "Спутњик".

Одговарајући на питање да ли је убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића добар повод да се Војска Србије врати на Космет у складу са Резолуцијом 1244 УН, Вулин је рекао да је то воља великих сила, које могу да донесу одлуку о томе.

Напомињући да је Бриселски споразум више него јасан и да сјевер нико не може да преузме, Вулин је истакао да такозвана војска Косова не може да се појави на сјеверу Космета.

- Вучић је као преговарач Владе Србије добио гаранције и од НАТО да нема безбједносних снага Косова на сјеверу Косова и Метохије и да не могу да прелазе Ибар - каже он.

Према његовим ријечима, док се то не промијени, према Резолуцији 1244, КФОР је једина оружана сила на Космету са којом Београд сарађује - заједнички патролира на административној линији, има редовне састанке начелника Генералштаба Војске Србије и тако ће и наставити.

Коментаришући изјаву приштинског званичника Хашима Тачија да је спреман да сарађује са Србијом на истрази убиства Ивановића "у складу са важећим законима", Вулин је рекао да Тачи, као и обично, игра за своју публику и покушава да скупи неки поен и да докаже како су они независна држава са сопственим законима.

Вулин је рекао да су веома озбиљне изјаве предсједника парламента самопроглашеног Косова Кадрија Весељија "да се Албанци неће зауставити све до Ниша, ако Србија покуша да врати Космет", те да то позив на рат и то у име Албанаца.

- Спремите се да сносите консеквенце за то што сте рекли, а посебно ако то будете урадили. Позвао је у рат у име Албанаца. Он није чак рекао Косово, рекао је "ми Албанци". То је читав балкански рат. Морамо да ставимо до знања цијелом свијету, па и њему, да се не играју с таквим стварима на Балкану. На Балкану од ријечи, преко једног метка, дође до пожара - истакао је Вулин.
(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Освит

19.01.2018 09:48

Боље би било да је позвао полицију да похапси оне који сију страх по Сјеверу Косова, који пале аута, да поред власника запаљеног аута испитају и оне који возе нерегистроване дзипове а који се спомињу у контексту насиља . Политике које мисле да је оправдан циљ користити се и насиљем да би остварили политицки циљ и побједу одведу земљу у раље криминала и корупције а овима ниста није страно па ни политицке ликвидације .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.01.2018 10:04

Док си ти освит зна се гдје ти је мјесто

Name

Борац рс

19.01.2018 10:13

АКО МУ ПРИЈЕТИ ОПАСНОС НЕКА ПОВЕДЕ И ДОДИКА ТАД ЦЕ БИТИ СИГУРАН .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.01.2018 11:38

Ишао би Додик,али му Албанци и САД не дају.

Name

Независни

19.01.2018 11:21

Биће он сигуран кад је већ себи обезбедио сигурност с Хашимом Тачијом у разговору коме више баца прашину у очи, зашто ње објавио дан жалости у Србији?Зашто није отишао на сахрану? Доста више лагања народу провидан је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

19.01.2018 11:57

Зашто није био на сахрани Оливера Ивановића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

19.01.2018 13:35

Зато што му је цртао мету на чело! Зато што Оливер није био за Бриселски споразум! Зато што им је сметао у криминалним радњама! Зато што је Оливер био Србин и православац!

Name

Запањени

19.01.2018 12:01

Сад како хоце, и један и други Баја! Не отици на сахрану Оливеру Ивановицу...? Ма ста висе да се казе! Страх?! Игнорисање политицког опонента?!! Вуцицу! И оно мало постовања нестало је! Овајо одавде одавно је презрен и одбацен. ФУУЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 БОНД

19.01.2018 12:13

Нема он шта да тражи у Држави Косово! То је за њега иностранство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.01.2018 12:16

ВУЧИЋ ИДЕ НА КОСОВО ЗБОГ ГЛАСОВА. БОЉЕ ДА СУ ОН И ДОДИК ОТИШЛИ НА САХРАНУ ОЛИВЕРУ ИВАНОВИЋУ НЕГО ШТО СЕ БУСАЈУ У СРПСТВО ЗБОГ АПЛАУЗА И ЈАВНОСТИ КОЈА ЈЕ ДОТАКЛА ДНО.БИТИ ЧОВИЈЕК БЕЗ НАЦИЈОНАЛНЕ РЕТОРИКЕ КОД ЊИХ ЈЕ НЕМОГУЋ МИСИЈА.ЧЕМУ СУ СЕ СМЈЕШКАЛИ НА РАЗГОВОРУ У БЕОГРАДУ .ОНИ ТО РАДЕ НЕСВЈЕСНО.ЗЛАТНА СРЕДИНА ЈЕ ВРЛИНА СВАКОГ ЧОВЈЕКА.ЊИМА ЈЕ СЛАВА ПОМУТИЛА РАЗУМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.01.2018 18:42

СРАМ дага Буде не отици ман сахрану таквом цовј

Name

Даидза

19.01.2018 13:19

"Покусај убиства Вуцица у Сребреници" ста извали овај клемпави Вулин!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

19.01.2018 20:40

Фуј ,која љига од човјека!?Сад он као неки "јунак" одлази на КиМ.Срам га било ,на сахрану у Београд није могао да дође.Имао преча посла!

ОДГОВОРИТЕ