Кривце потребно изручити правди

Европска комисија најоштрије осуђује убиство Оливера Ивановића и нада се да ће власти на Косову и Метохији споровести истрагу и кривце изручити правди, изјавила је данас у Београду европски комесар за регионалну политику Корина Крету.

Свијет 18.01.2018 | 23:02
Кривце потребно изручити правди
Она је током сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем поздравила посвећеност Србије наставку дијалога са Приштином и изразила саучешће поводом убиства предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића. 

Према њеним ријечима, најважније је да обје стране остану мирне и да ситуација буде стабилна. 

Крету је честитала Србији на тешком послу у процесу европских интеграција и изразила наду да ће, послије најаве предсједника Европске комисије Жан-Клод Јункера о могућем року за приступ, Србија искористити тај тренутак, саопштено је из кабинета предсједника Србије. 

"Србија је већ веома активан и драгоцјен партнер у сарадњи, посебно у области Дунавске и Јадранско-јонске макро регионалне стратегије", нагласила је Крету и честитала на доброј прекограничној сарадњи Србије са Мађарском, Румунијом, Хрватском и Бугарском. 

Вучић је истакао да је стратешки циљ Србије чланство у ЕУ и да је она активан партнер Уније. 

Саговорници су разговарали и о значају пројеката у области образовања, као и о ИПА и ЦБЦ фондовима кроз које би се то могло финансирати.

Извор: Срна 

Коментари / 0

Оставите коментар