Krivce potrebno izručiti pravdi

Evropska komisija najoštrije osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića i nada se da će vlasti na Kosovu i Metohiji sporovesti istragu i krivce izručiti pravdi, izjavila je danas u Beogradu evropski komesar za regionalnu politiku Korina Kretu.

Svijet 18.01.2018 | 23:02
Krivce potrebno izručiti pravdi
Ona je tokom susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pozdravila posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom i izrazila saučešće povodom ubistva predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. 

Prema njenim riječima, najvažnije je da obje strane ostanu mirne i da situacija bude stabilna. 

Kretu je čestitala Srbiji na teškom poslu u procesu evropskih integracija i izrazila nadu da će, poslije najave predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera o mogućem roku za pristup, Srbija iskoristiti taj trenutak, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije. 

"Srbija je već veoma aktivan i dragocjen partner u saradnji, posebno u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro regionalne strategije", naglasila je Kretu i čestitala na dobroj prekograničnoj saradnji Srbije sa Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Bugarskom. 

Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i da je ona aktivan partner Unije. 

Sagovornici su razgovarali i o značaju projekata u oblasti obrazovanja, kao i o IPA i CBC fondovima kroz koje bi se to moglo finansirati.

Izvor: Srna 

Komentari / 0

Ostavite komentar