Убице хтјеле да нашкоде Косову

Ко год је убио Оливера Ивановића хтио је тиме да представи Косово као нестабилну земљу, рекао је за ДW косовски предсједник Хашим Тачи.

Регион 18.01.2018 | 16:11
Убице хтјеле да нашкоде Косову
Додаје да је добродошла сарадња српских институција у истрази.

„Косовске и међународне институције чине максималне напоре како би се ово злочиначко убиство разјаснило што је прије могуће. Ово је Косову најмање требало“, рекао је у Приштини за ДW предсједник Косова Хашим Тачи.

„Они који су ово планирали и извршили хтјели су да наштете имиџу Косова и да представе Косово као нестабилну кризну земљу, као земљу метака, а не мира.“

На питање новинара ДW да ли има помака у истрази, Тачи је рекао да не може да износи информације које би шкодиле истрази, али се нада „да ћемо брзо изнети истину на свјетло дана како бисмо разјаснили атентат на једног виђеног косовског политичара“.

Косовски предсједник додаје да је најбоље клонити се спекулација те да политика не треба да се мијеша у истрагу.

„Јуче сам причао са српским предсједником Вучићем и рекао да је за Косово добродошла свака сарадња српске државе уколико постоји умјешаност кругова из Србије. Свака индиција – не само из Србије већ из сваке земље – је добродошла“, наводи Тачи.

“Убиство треба што прије разјаснити без обзира да ли има етничку, полиитчку или мафијашку позадину”, рекао је он, додајући да „нема назнака да се ради о етничким или политичким“ мотивима. „Господин Ивановић је био и српски држављанин и мислим да је и сам говорио да најмање проблема има са Албанцима. Чак је говорио да са Србима има великих проблема и да се осјећа угроженим. Али наглашавам да не желим да прејудицирам ко стоји иза убиства.“

Тачи је закључио да је могући циљ инспиратора и извршилаца погоршање међуетничких односа или подјела међу Србима на сјеверу Косова, али да је идеја починилаца можда била да „дају Србији повод за прекид дијалога са Косовом“. На крају тог процеса, додао је Тачи, треба да дође до признања независности Косова.

Извор: ДW

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аqуа

18.01.2018 15:25

Недај само да ти се вуциц петља у истрагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

18.01.2018 15:46

Само недај Вуцицу да ти се петља и све це бити уреду наце те ви њега брзо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

18.01.2018 16:10

Ви сте тог видјенијег политицара цетири задње године муцили по затворима како те змијо није срамота.

ОДГОВОРИТЕ