ШПА - Куп: Меси трагичар, Еспањол добио Барсу након 9 година!

Фудбалери Еспањола приредили су изненађење у првом мечу четвртфинала Купа краља, победили су Барселону 1:0.  Ово се ретко дешава: Барса изгубила градски дерби! Можда играчима Еспањола предност пред реванш неће бити довољна, али њихови навијачи коначно имају прилику да се радују против највећег ривала.  Крај агоније! Еспањол дочекао победу у градском дербију! Оскар Мелендо два минута пре краја утакмице постигао једини гол у првом мечу четвртфинала Купа краља.

Фудбал 17.01.2018 | 23:31
ШПА - Куп: Меси трагичар, Еспањол добио Барсу након 9 година!
Домаћин је славио у каталонском дербију први пут од 2009. године голом тинејџера Оскара Меленда, два минута пре краја меча.

Трагичар утакмице био је Лионел Меси, који је у 61. минуту промашио пенал за Барселону.

Наравно, није овде још ништа готово, путника у полуфинале одлучиће реванш на Камп Ноу 25. јануара, али навијачи Еспањола ће сигурно још дуго памтити ово вече.

Претходни пут када је Еспањол победио Барселону у такмичарској утакмици био је 21. фебруар 2009. Јаја Туре је још био члан клуба са Камп Ноуа и стрелац поготка за домаћине тог дуела, али је популарни "ћела", Иван Де ла Пења, са два гола донео победу плаво-белима.

Све до ове среде, 17. јануара 2018, навијачи Еспањола чекали су да се поново радују победи над популарнијим градским ривалом. Заправо, чекали су да њихов тим прекине низ од шест узастопних пораза од Барселоне. Надали су се макар ремију у првом мечу четвртфинала Купа краља, али срећа их је погледала:

Еспањол - Барселона 1:0.

Стрелац одлучујућег гола био је резервиста Оскар Мелендо у 88. минуту, када је прецизним ударцем из прве на повратно додавање Марка Навара послао лопту иза леђа Јаспера Силесена.

Није, међутим, Мелендо једини јунак, пошто је у 61. минуту Дијего Лопез одбранио пенал Лионелу Месију. А, само пар минута раније и снажан шут Аргентинца из казненог простора.

Меси и 101 пенал - шта није у реду, Лео? Поражавајућа статистика једног од најбољих фудбалера света, поготово када су једанаестерци у Купу краља у питању...

Ако постоји неки сегмент игре у коме Лионел Меси није савршен, онда су то пенали! И то је омалени Аргентинац потврдио још једном. У градском дербију против Еспањола, у оквиру Куп клраља, Месију је код резултата 0:0 у 62. минуту једанаестерац одбранио Дијего Лопез.

Лопез је тако постао први голман који је успео да два пута заустави ударац једом од најбољих фудбалере планете - први пут још пре 10 година - па ће имати чиме да се хвали унуцима, докЛео баш и неће често помињате ту проклету белу тачку својим потомцима. Јер пазите сад: ово је била 101. најстрожа казна коју је у каријери извео Меси и чак 23 промашај?! Успешно је, дакле, реализовао 78 удараца са 11 метара. 

Ове сезоне Аргентинац је промашио три од четири једанаестерца, у Купу краља баш поражавајућа статистика - шест промашаја из девет покушаја.  

Голман домаћег тима имао је пуне руке после, имајући у виду да је његова екипа била искључиво концентрисана на одбрану свог гола, али је успешно излазио на крај са покушајима Барселониних играча, а онда су га у финишу саиграчи наградили за одлично одрађен посао.

Можда ова предност неће бити довољна Еспањолу у реваншу 25. јануара на Камп Ноу, али ће навијачи плаво-белих до те утакмице сигурно имати осмехе на лицима...

Десило се и то чудо, Барселона је пала! И то су је срушиле комшије из Еспањола које су славили на свом терену са 1:0 у првој утакмици четвртфинала шпанског Купа краља.

Навијачи Еспањола су дуго чекали на овај тренутак, пошто је претходну победу над славним суграђанима њихова екипа остварила још у фебруару 2009. године.

Чињеница је да Барселона није баш запињала из све снаге у првом делу утакмице, али је у финишу и потценила ривала мислећи ваљда да ће Еспањол само да се преда.

Каква је само ерупција одушевљења на стадиону настала два минута пре краја утакмице када је Оскар Мелендо био на правом месту после доброг контранапада и погодио доњи десни угао гола Силесена.

А притом, Блауграна је имала сјајну прилику да дође у вођство у 61. минуту из пенала, али је голман Дијего Лопез одбранио ударац Лионела Месија. 

Како је време одмицало после тога, све је више Еспањол стицао сигурност и мало, по мало освајао делове терена у покушају да гурне лопту далеко напред.

И такав приступ се на крају исплатио фудбалерима Кикеа Санчеза Флореса, мада је јасно да ће Барселона бити апсолутни фаворит и у реваншу на стадиону Ноу Камп.

КУП КРАЉА, четвртфинале:

Атлетико Мадрид - Севиља 1:2 (0:0)
Реванш је 23. јануара

Валенсија - Алавес 2:1 (0:0)
Реванш је 24. јануара

Еспањол - Барселона 1:0 (0:0)
Реванш је 25. јануара

четвртак

Леганес - Реал Мадрид 21.30
Реванш је 24. јануара

Полуфинала су 31. јануара и 7. фебруара, а финале 21. априла.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар