ГОТОВО: Партизан продао Евертона!

Италијански СПАЛ плаћа 600. 000 евра, од тога 400. 000 одмах, а остало на рате. Уговор на две и по године.  Последњи дани (сати) Бразилца Евертона Луиза у Партизану су истекли. Црно-бели договорили све са СПАЛ-ом. На његово место сигурно долази замена, каже Ивица Илиев за МОНДО.

Фудбал 17.01.2018 | 21:50
ГОТОВО: Партизан продао Евертона!
Партизанов Бразилац Евертон Луиз дефинитивно ће каријеру да настави у италијанском прволигашу Спалу, а висина обештећења износи 600.000 евра. Шампион Србије је тражио нешто више новца, али је на крају пристао на ову суму. Наиме, у клубу су хтели да испоштују жељу играча да оде у клуб из Серије А и на неки начин да му се и тако одуже за све што је урадио у црно-белом дресу у претходних годину и по дана.

За Партизан је отежавајућа околност била та што Евертону уговор истиче на лето, па је постојао и ризик да Бразилац на лето оде без евра обештећења.

Иначе, од поменутих 600.000 евра, италијански клуб ће одмах уплатити 400.000 европских новчаница, док ће остатак суме ићи на рате до марта. Претходни Евертонов клуб швајцарски Сент Галеном, добиће 15 посто од укупног обештећења, а то је ставка око коју су клубови утаначили када је у зиму 2016. године овај играч дошао у Хумску.

Евертон се у среду поздравио са саиграчима у спортском центу Земунело и у четвртак ће отпутовати у Италију на прегледе и потпис уговора са новим клубом. Та сарадња требало би да буде озваничена на период од две и по године.

Иначе, растанак је протекао у пријатељском тону, а досадашњи саиграчи су Евертонупожелели много среће и успеха у наставку каријере.

Бразилац има 29 година, а у дресу Партизана одиграо је 72 такмичарске утакмице и постигао три гола. Навијачима црно-белих свакако ће највише памтити онај из 151. Вечитог дербија када је ударцем са више од 30 метара у 95. минуту донео бод Партизану (1:1). Поред тога, навијачи црно-белих су га заволели због велике борбености и пожртвовања, некад и преко границе дозвољеног.

Иначе, током зимског прелазног рока за Евертона су се још интересовали московски Динамо, Орландо Сити, Ростов и Генчлербирлиги.



"Радно је", јавио се спортски директор Партизана Ивица Илиев на телефон, очекујући, наравно, питања о прелазном року и сам је наставио: "Радимо на Евертону...".

У ком смислу?

"Ми (Партизан) и СПАЛ. Евертон је своје договорио. Остали су само детаљи, близу смо. Коректно је да му изађемо у сусрет, али и да зарадимо. Он је у Партизану направио бруталне ствари, помогао да освојимо трофеје, пласирамо се у групну фазу Лиге Европе... Неке ствари новац не може да плати, а он нам је дао своје срце и остаће забележен као један од најбољих и највољенијих странаца који су играли у Партизану. Треба да будемо поносни што је био део нашег клуба", рекао нам је спортски директор црно-белих о трансферу борбеног Бразилца у клуб који се прошле године, после пола века, вратио у Серију А.

У међувремену је завршена и последња фаза преговора и Евертон више није играч Партизана. СПАЛ је на име обештећења платио 600.000 евра, од тога 400.000 одмах, а остало ће на рате. Бразилац је потписао уговор на две и по године.

Илиев је апострофирао и добру, пословну страну овог трансфера за Партизан.

"Продати играча којем истиче уговор за 6 месеци, који за који месец пуни 30 година и и то у клуб који се такмичи у Серији А, довољно говори и о његовом квалитету, али и о Партизану", истакао је Илиев.

Готово сви Партизанови Бразилци су до сада имали статус вољених, омиљених или чак хероја, попут Клеа, Жуке, Леонарда, Евертона... Ретки се нису снашли попут високог Вашингтона или Витора Угоа.

На Евертоново место (мада у прелазним роковима увек треба сачекати потпис уговора да би се рекло да је све завршено), сигурно ће, каже Илиев, доћи замена. Можда и две!

Илиев не жели о именима, али понавља да је Радосав "Раћа" Петровић приоритет. Чека се, дакле, миг лисабонског Спортинга, а чињеница да он не може да наступа за Партизан у Лиги Европе, променила је ствар утолико што га сад Партизан жели на једногодишњу позајмицу.

Помало у сенци приче о Евертону, одласцима, али и доласцима нових играча (за сада је у Партизан као нови играч дошао једино бек Слободан Урошевић), јесте голман Владимир Стојковић, најбољи играч у Србији за 2017. годину, добитник "Златне лопте" ФСС, једна од најважнијих карика у тиму Мирослава Ђукића.

"Стојковић је играч Партизана, има уговор са Партизаном до лета. Ја бих волео да остане до краја каријере, он много воли Партизан, и мислим да ту нече бити проблема. Моја жеља, нада... јесте да он остане овде и после лета", каже Илиев.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Старспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милојко бабић

17.01.2018 21:32

Биједно,лицемјерно?!Евертона би Мамић продао минимум за 5.мил. евра.Уосталом,ако је тако јефтин зашто нисте одријешили кесу.Партизан одавно није имао захвалнијег играча.На шта ли ће Вам сад личити одбрана,кад је јесенас кроз њу дувало ко на напуштеној борбеној линији.Али,стоглаве але, воле мирис кеша, и дошао курта или мурта сви се клањају шушкању новчаница.ЊИма је стало до клуба ко Бајри до покојне матере.

ОДГОВОРИТЕ