GOTOVO: Partizan prodao Evertona!

Italijanski SPAL plaća 600. 000 evra, od toga 400. 000 odmah, a ostalo na rate. Ugovor na dve i po godine.  Poslednji dani (sati) Brazilca Evertona Luiza u Partizanu su istekli. Crno-beli dogovorili sve sa SPAL-om. Na njegovo mesto sigurno dolazi zamena, kaže Ivica Iliev za MONDO.

Fudbal 17.01.2018 | 21:50
GOTOVO: Partizan prodao Evertona!
Partizanov Brazilac Everton Luiz definitivno će karijeru da nastavi u italijanskom prvoligašu Spalu, a visina obeštećenja iznosi 600.000 evra. Šampion Srbije je tražio nešto više novca, ali je na kraju pristao na ovu sumu. Naime, u klubu su hteli da ispoštuju želju igrača da ode u klub iz Serije A i na neki način da mu se i tako oduže za sve što je uradio u crno-belom dresu u prethodnih godinu i po dana.

Za Partizan je otežavajuća okolnost bila ta što Evertonu ugovor ističe na leto, pa je postojao i rizik da Brazilac na leto ode bez evra obeštećenja.

Inače, od pomenutih 600.000 evra, italijanski klub će odmah uplatiti 400.000 evropskih novčanica, dok će ostatak sume ići na rate do marta. Prethodni Evertonov klub švajcarski Sent Galenom, dobiće 15 posto od ukupnog obeštećenja, a to je stavka oko koju su klubovi utanačili kada je u zimu 2016. godine ovaj igrač došao u Humsku.

Everton se u sredu pozdravio sa saigračima u sportskom centu Zemunelo i u četvrtak će otputovati u Italiju na preglede i potpis ugovora sa novim klubom. Ta saradnja trebalo bi da bude ozvaničena na period od dve i po godine.

Inače, rastanak je protekao u prijateljskom tonu, a dosadašnji saigrači su Evertonupoželeli mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere.

Brazilac ima 29 godina, a u dresu Partizana odigrao je 72 takmičarske utakmice i postigao tri gola. Navijačima crno-belih svakako će najviše pamtiti onaj iz 151. Večitog derbija kada je udarcem sa više od 30 metara u 95. minutu doneo bod Partizanu (1:1). Pored toga, navijači crno-belih su ga zavoleli zbog velike borbenosti i požrtvovanja, nekad i preko granice dozvoljenog.

Inače, tokom zimskog prelaznog roka za Evertona su se još interesovali moskovski Dinamo, Orlando Siti, Rostov i Genčlerbirligi.



"Radno je", javio se sportski direktor Partizana Ivica Iliev na telefon, očekujući, naravno, pitanja o prelaznom roku i sam je nastavio: "Radimo na Evertonu...".

U kom smislu?

"Mi (Partizan) i SPAL. Everton je svoje dogovorio. Ostali su samo detalji, blizu smo. Korektno je da mu izađemo u susret, ali i da zaradimo. On je u Partizanu napravio brutalne stvari, pomogao da osvojimo trofeje, plasiramo se u grupnu fazu Lige Evrope... Neke stvari novac ne može da plati, a on nam je dao svoje srce i ostaće zabeležen kao jedan od najboljih i najvoljenijih stranaca koji su igrali u Partizanu. Treba da budemo ponosni što je bio deo našeg kluba", rekao nam je sportski direktor crno-belih o transferu borbenog Brazilca u klub koji se prošle godine, posle pola veka, vratio u Seriju A.

U međuvremenu je završena i poslednja faza pregovora i Everton više nije igrač Partizana. SPAL je na ime obeštećenja platio 600.000 evra, od toga 400.000 odmah, a ostalo će na rate. Brazilac je potpisao ugovor na dve i po godine.

Iliev je apostrofirao i dobru, poslovnu stranu ovog transfera za Partizan.

"Prodati igrača kojem ističe ugovor za 6 meseci, koji za koji mesec puni 30 godina i i to u klub koji se takmiči u Seriji A, dovoljno govori i o njegovom kvalitetu, ali i o Partizanu", istakao je Iliev.

Gotovo svi Partizanovi Brazilci su do sada imali status voljenih, omiljenih ili čak heroja, poput Klea, Žuke, Leonarda, Evertona... Retki se nisu snašli poput visokog Vašingtona ili Vitora Ugoa.

Na Evertonovo mesto (mada u prelaznim rokovima uvek treba sačekati potpis ugovora da bi se reklo da je sve završeno), sigurno će, kaže Iliev, doći zamena. Možda i dve!

Iliev ne želi o imenima, ali ponavlja da je Radosav "Raća" Petrović prioritet. Čeka se, dakle, mig lisabonskog Sportinga, a činjenica da on ne može da nastupa za Partizan u Ligi Evrope, promenila je stvar utoliko što ga sad Partizan želi na jednogodišnju pozajmicu.

Pomalo u senci priče o Evertonu, odlascima, ali i dolascima novih igrača (za sada je u Partizan kao novi igrač došao jedino bek Slobodan Urošević), jeste golman Vladimir Stojković, najbolji igrač u Srbiji za 2017. godinu, dobitnik "Zlatne lopte" FSS, jedna od najvažnijih karika u timu Miroslava Đukića.

"Stojković je igrač Partizana, ima ugovor sa Partizanom do leta. Ja bih voleo da ostane do kraja karijere, on mnogo voli Partizan, i mislim da tu neče biti problema. Moja želja, nada... jeste da on ostane ovde i posle leta", kaže Iliev.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Starsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milojko babić

17.01.2018 21:32

Bijedno,licemjerno?!Evertona bi Mamić prodao minimum za 5.mil. evra.Uostalom,ako je tako jeftin zašto niste odriješili kesu.Partizan odavno nije imao zahvalnijeg igrača.Na šta li će Vam sad ličiti odbrana,kad je jesenas kroz nju duvalo ko na napuštenoj borbenoj liniji.Ali,stoglave ale, vole miris keša, i došao kurta ili murta svi se klanjaju šuškanju novčanica.NJIma je stalo do kluba ko Bajri do pokojne matere.

ODGOVORITE