Пахуље створиле проблем возачима

Киша и снијег који су интензивно падали у већини крајева у БиХ највише проблема донијели су возачима јер им је због клизавог коловоза вожња била отежана, а неколико возила је слетјело са цесте.

Република Српска 17.01.2018 | 20:39
Пахуље створиле проблем возачима
Због клизаве цесте у уторак у вечерњим сатима дошло је до слијетања теретног возила на магистралном путу Купрес - Шипово у мјесту Ново Село, док је у сриједу у Бобановој Драги, код Груда, голф такође слетио.

И у Подновљу је због снијега возач у сриједу изгубио контролу над аутом. 

На подручју Бањалуке, Кнежева  и Теслића снијег је брзо формирао покривач, а на подручју Мркоњић Града регистровани су и јаки удари вјетра.

Због падавина растао је и водостај, па је тако ниво ријеке Уне у Бихаћу 55 центиметара, што је нешто више од половине за критичну тачку која је иначе 100 центиметара. У порасту је и ријека Јала, чији водостај у Тузли износи 48 цм.

Нових сњежних падавина било је и на Бјелашници, па сада висина сњежног покривача износи 102 центиметра и за 14 центиметара је већи него раније.

У ноћи на четвртак прогнозира се престанак падавина и захлађење, а нови снијег очекује се за викенд па је могуће да он локално напада и до 30 цм.

У четвртак се очекује хладно и ведро вријеме уз мраз, на истоку нешто облачније. Током дана претежно сунчано и мало топлије вријеме. Јутарња температура од -6 до 0, на планинама до -14, а највиша дневна од 3 до 12 степени.

У  петак у Херцеговини, западној и југозападној Босни биће претежно облачно вријеме са кишом. У осталим подручјима јутро и већи дио пријеподнева умјерено облачно, уз постепено наоблачење током дана.

За дане викенда, како кажу прогнозе, уз ниже температуре долази и снијег.

Како наводе из Републичког хидрометеоролошког завода, у суботу долази захлађење уз сусњежицу и снијег, док ће на југу бити киша.

"На планинама ће пасти до 30 цм снијега, а у нижим предјелима се очекује 5-10 цм снијега. Поподне падавине постепено слабе и накратко престају. Јутарња температура ваздуха од -2°Ц до 5°Ц, у вишим предјелима од -4°Ц ", кажу из РХМЗ и додају да ће у недјељу бити облачно и хладније уз провејавање снијега.

Како наводе из Федералног ХМЗ, у периоду од 22. до 29. јануара прогнозира се релативно стабилно вријеме.

Слаба киша могућа је у другом дијелу седмице, а температуре ваздуха ће бити у лаганом порасту.

Извор: НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоол

17.01.2018 20:30

Све љетни возачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

17.01.2018 20:34

Толики кредит за аутопут, назове се по 9 јануару, отвара се свечано и онда данас након мањег снијега буде неочишћен тако да само једна трака ради. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЈЕШАК

17.01.2018 21:00

ПА ШТА СИ ОЧЕКИВАО , ДА ДИГНУ ЈОШ ЈЕДАН КРЕДИТ ЗА ЧИШЋЕЊЕ СНИЈЕГА - ОДРЖАВАЊЕ - НЕДА СВИЈЕТ ВИШЕ - НЕК САМИ СЕБИ УГАЂЖАВАЈУ - ТАКО ЈЕ КАД ПОЛИТИКА ПРАВИ ПУТЕВЕ - БИЋЕ И ГОРЕ ..............