Најнголан и Гуангџоу - нова формула трансфера!

Да ли су Кинези пронашли рупу у закону?

Фудбал 19.01.2018 | 20:00
Најнголан и Гуангџоу - нова формула трансфера!
Није готово, али врло брзо би могло да буде.

Прошлонедељна сензација у виду понуде Гуангџоу Еверграндеа од 50.000.000 евра заРађу Најнголана ускоро би могла да постане ствар реалности. Али Кинези су, изгледа, пронашли рупу у закону којом ће избећи плаћање астрономског пореза на луксуз готово у износу поменутог обештећења. Тачније 40.000.000 евра.

Гуангџоу је пронашао формулу која би требало да задовољи све стране. Наиме, у новој рунди преговора челника Гуангџоуа и Роме предочена је позајмица до краја сезоне, где би Вучица требало да профитира између 6.000.000 и 8.000.000 евра, што Кинезима не би представљало велики удар на буџет због пореза на луксуз. У уговор би биле убачене обавезујуће клаузуле у виду реалних бонуса, којим би Роми до лета на рачун легло још 50.000.000 евра, после чега би Најнголан једноставно постао пуноправни члан Гуангџоуа. 

Наводно, овакав предлог одговара и челницима Роме, јер воде битку с одредбама финансијског фер-плеја и новац им је преко потребан. А, подсетимо, Најнголан је у Роми отписан пошто је ухваћен у тешком кршењу клупских правила, што је озбиљно наљутило тренера Еузебија ди Франческа и спортског директора Монћија. Од тада је Најнголанпрецртан у Роми. 

Све би требало да буде решено у наредних неколико дана. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар