Najngolan i Guangdžou - nova formula transfera!

Da li su Kinezi pronašli rupu u zakonu?

Fudbal 19.01.2018 | 20:00
Najngolan i Guangdžou - nova formula transfera!
Nije gotovo, ali vrlo brzo bi moglo da bude.

Prošlonedeljna senzacija u vidu ponude Guangdžou Evergrandea od 50.000.000 evra zaRađu Najngolana uskoro bi mogla da postane stvar realnosti. Ali Kinezi su, izgleda, pronašli rupu u zakonu kojom će izbeći plaćanje astronomskog poreza na luksuz gotovo u iznosu pomenutog obeštećenja. Tačnije 40.000.000 evra.

Guangdžou je pronašao formulu koja bi trebalo da zadovolji sve strane. Naime, u novoj rundi pregovora čelnika Guangdžoua i Rome predočena je pozajmica do kraja sezone, gde bi Vučica trebalo da profitira između 6.000.000 i 8.000.000 evra, što Kinezima ne bi predstavljalo veliki udar na budžet zbog poreza na luksuz. U ugovor bi bile ubačene obavezujuće klauzule u vidu realnih bonusa, kojim bi Romi do leta na račun leglo još 50.000.000 evra, posle čega bi Najngolan jednostavno postao punopravni član Guangdžoua. 

Navodno, ovakav predlog odgovara i čelnicima Rome, jer vode bitku s odredbama finansijskog fer-pleja i novac im je preko potreban. A, podsetimo, Najngolan je u Romi otpisan pošto je uhvaćen u teškom kršenju klupskih pravila, što je ozbiljno naljutilo trenera Euzebija di Frančeska i sportskog direktora Monćija. Od tada je Najngolanprecrtan u Romi. 

Sve bi trebalo da bude rešeno u narednih nekoliko dana. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar