УЕФА писала Звезди, чека се фебруар...

Црвено-бели добили образложење казне, сад следи жалба, саслушање, па коначна одлука у првим данима фебруара.

Фудбал 18.01.2018 | 09:15
УЕФА писала Звезди, чека се фебруар...
Уместо да се спрема фешта, на стадиону Рајко Митић и даље влада неизвесност када је у питању дуел са московским ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе.

УЕФА је одлучила да казни црвено-беле једну утакмицу суспензије стадиона због подршке навијача некадашњем команданту Војске Републике Српске, Ратку Младићу, после чега је клуб најавио жалбу, па се и даље не зна хоће ли публика моћи на трибине 13. фебруара.

Коначна одлука требало би да буде саопштена у првим данима фебруара.

Звезда је пре два дана, у понедељак, добила тражено образложење казне и три дана да се изјасни да ли ће се жалити. Потом на располагању има још пет дана да пошаље жалбу, а саслушање би по информацијама до којих смо дошли, требало да буде 1. фебруара.

Правни тим црвено-белих имаће тада прилику да убеди људе из Европске куће фудбала да промене одлуку, што им не би био први пут ове сезоне. Подсетимо, УЕФА је летос у квалификацијама за Лигу Европе помиловала Хајдук из Сплита, којем је првобитно такође био суспендован стадион због скандирања "Убиј Србина".

Када је стигла пресуда, Хајдук је већ имао скоро распородат стадион за дуел са данским Брондбијем, па су из европске "Куће фудбала" одлучили да, ипак, дозволе долазак навијача, уз забрану продаје преосталих хиљаду улазница до пуног капацитета.

Надамо се да ће тако бити и у случају Црвене звезде, која је већ продала више од половине улазница за утакмицу са ЦСКА не очекујући да ће УЕФА бити тако ригорозна.

Реванш у Москви је 21. фебруара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар