Џумхур: На Надала без "бијеле заставице"!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур свјестан је да ће у трећем колу Аустралијан Опена играти против најбољег на свијету Рафаела Надала, али упркос свему, даће свој максимум да направи изненађење.

Тенис 18.01.2018 | 09:30
Џумхур: На Надала без "бијеле заставице"!
Сарајевски тенисер је побједом у сриједу ујутро над Аустралијанцем Џоном Милманом са 3:1 у сетовима 7:5, 3:6, 6:4, 6:1 изборио пласман у треће коло првог гренд слема сезоне у Мелбурну.

"Био је ово још један изузетно тежак меч, физички, али је показао да сам ментално много стабилинији и да сам наставио тамо гдје сам стао прошле године. Одрадио сам свој дио посла како треба, рекао бих да сам сервирао пуно боље него у првом колу. Одиграо сам врло добро, поготово трећи и четврти сет. Да сам искористио три брејк лопте у другом сету, вјероватно бих ријешио питање побједника раније, али не може увијек да иде онако како сте планирали. Без обзира на губитак сета, консолидовао сам се и стварно добро одиграо у наставку меча", изјавио је Џумхур послије тријумфа над домаћим тенисером.

А већ у петак га очекује први рекет планете Рафаел Надал, који је са 3:0 у сетовима 6:3, 6:4, 7:6 (7:4) савладао Аргентинца Леандра Мајера.

"Истрошио сам се на неки начин до овог сљедећег меча са Надалом, али мислим да ће мотивација, самим тим што играм против првог на свијету, бити довољна да се борим и покажем свој набољи тенис. Не желим да уђем у меч са 'бијелом заставицом', већ желим да дам максимум, уживам у игри и покушам да направим нешто. Ово је заиста велика ствар јер ћу играти против тренутно најбољег тенисера планете", истакао је двадесетпетогодишњи Сарајлија додавши да ће предстојеће дане искористити да се што боље опорави и одмори за двобој са шпанским тенисером.

Досад је Џумхур у каријери само једном играо против Надала и славио након што му је Шпанац предао меч у Мајамију 2016. године због повреде.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар