Džumhur: Na Nadala bez "bijele zastavice"!

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur svjestan je da će u trećem kolu Australijan Opena igrati protiv najboljeg na svijetu Rafaela Nadala, ali uprkos svemu, daće svoj maksimum da napravi iznenađenje.

Tenis 18.01.2018 | 09:30
Džumhur: Na Nadala bez "bijele zastavice"!
Sarajevski teniser je pobjedom u srijedu ujutro nad Australijancem Džonom Milmanom sa 3:1 u setovima 7:5, 3:6, 6:4, 6:1 izborio plasman u treće kolo prvog grend slema sezone u Melburnu.

"Bio je ovo još jedan izuzetno težak meč, fizički, ali je pokazao da sam mentalno mnogo stabiliniji i da sam nastavio tamo gdje sam stao prošle godine. Odradio sam svoj dio posla kako treba, rekao bih da sam servirao puno bolje nego u prvom kolu. Odigrao sam vrlo dobro, pogotovo treći i četvrti set. Da sam iskoristio tri brejk lopte u drugom setu, vjerovatno bih riješio pitanje pobjednika ranije, ali ne može uvijek da ide onako kako ste planirali. Bez obzira na gubitak seta, konsolidovao sam se i stvarno dobro odigrao u nastavku meča", izjavio je Džumhur poslije trijumfa nad domaćim teniserom.

A već u petak ga očekuje prvi reket planete Rafael Nadal, koji je sa 3:0 u setovima 6:3, 6:4, 7:6 (7:4) savladao Argentinca Leandra Majera.

"Istrošio sam se na neki način do ovog sljedećeg meča sa Nadalom, ali mislim da će motivacija, samim tim što igram protiv prvog na svijetu, biti dovoljna da se borim i pokažem svoj nabolji tenis. Ne želim da uđem u meč sa 'bijelom zastavicom', već želim da dam maksimum, uživam u igri i pokušam da napravim nešto. Ovo je zaista velika stvar jer ću igrati protiv trenutno najboljeg tenisera planete", istakao je dvadesetpetogodišnji Sarajlija dodavši da će predstojeće dane iskoristiti da se što bolje oporavi i odmori za dvoboj sa španskim teniserom.

Dosad je Džumhur u karijeri samo jednom igrao protiv Nadala i slavio nakon što mu je Španac predao meč u Majamiju 2016. godine zbog povrede.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar