Касиљас Роналдињу: Због тебе сам патио, али и уживао!

Бразилски чаробњак Роналдињо “окачио је копачке о клин“, а многе његове колеге слажу се да је он био један од најбољих фудбалера свих времена.

Фудбал 18.01.2018 | 08:45
Касиљас Роналдињу: Због тебе сам патио, али и уживао!
"Роналдињо је био надаренији од Месија и Роналда. Био је природан таленат. Када би му дали лопту у ноге, потези и голови који су уследили као да су с другог света“, овако је 2016. о њему говорио његов бивши саиграч Деко.

Тужна вест за фудбал јер сигурно можемо да кажемо да је Роналдињо био фудбалер који је променио перцепцију шта и докле играчи могу. Радио је с лоптом шта је хтео, кад је хтео. Потезе и вештине с малог фудбала пренео је на велики терен.

"Чудили смо како је могуће да је толико талента у једном телу", прича Кевин Принс Боатенг, док Еидур Гудјонсен сматра да је Роналдињо рушио законе физике.

"Када играте с њим и видите шта ради с лоптом, ништа вас не може изненадити. Једног дана можда натера лопту да проговори“.

Због сјајних потеза поклонио му се и Сантјаго Бернабеу.

"Никад нећу то да заборавити јер се ретко кад догоди да вас тако испрате навијачи највећег ривала", рекао је тада Роналдињо.

Роналдињо је освојио Светско првенство, Копа Америку, Копа Либертадорес и Лигу шампиона. Он жали само за једним.

"Волео бих да сам могао да играм више с Месијем, срећан сам што сам му помогао на почецима каријере и што сам асистирао за његов први гол", говори Бразилац, којем се поклонио и велики ривал Икер Касиљас.

"Због тебе сам патио, али као фудбалски заљубљеник уживао сам у твом фудбалу", поручио му је Касиљас.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

драганп

18.01.2018 07:51

Капа доле последњем умјетнику фудбалском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен. З

18.01.2018 09:32

Марадона,Роналдињо, трећег нема.

ОДГОВОРИТЕ