Јунајтедове титуле (још) нема, али повишице ће бити!

Мурињо је, са платом од 15 милиона фунти годишње, трећи најплаћенији менаџер на свету иза Липија и Гвардиоле.

Фудбал 19.01.2018 | 18:45
Јунајтедове титуле (још) нема, али повишице ће бити!
Манчестер јунајтед ни у другој сезони од доласка Жозеа Муриња у клуб, а петој од одласка сера Алекса Фергусона, неће освојити шампионску титулу, међутим људи који воде један од највећих клубова света задовољни су и понудиће португалском стратегу продужетак сарадње.

Темпераментни менаџер Манчестер јунајтеда и човек чија га је нарав увела у бројне сукобе било где да је радио, близу је договора о потписивању новог уговора који би важио до 2021. године. "ББЦ" наводи да су преговори напредовали и питање је времена када ће португалски тренер продужити уговор који истиче 2019. године.

Медији су претходних недеља наводили да је 55-годишњи тренер "узнемирен" због буџета у прелазном року, али је он то негирао. Јунајтед је заинтересован за фудбалера Арсенала Алексиса Санчеса и спреман је много да плати за њега, али за сада договор није постигнут наводно због тога што јерменски фудбалер, Хенрик Мхитарјан, није вољан да крене у супротном смеру.

Мурињо је у мају 2016. године преузео Манчестер јунајтед са којим је освојио Лига куп и Лигу Европе.

После 23 кола у Премијер лиги Манчестер јунајтед је други на табели са 12 бодова заостатка за градским ривалом Ситијем.

Мурињо је, са платом од 15 милиона фунти годишње, трећи најплаћенији менаџер на свету иза селектора репрезентације Кине, Марчела Липија који зарађује 18 и свог великог ривала, менаџера Манчестер ситија, Пепа Гвардиоле који зарађује 15,3 милиона фунти годишње.

Јунајтед је последњу, 20. титулу првака Енглеске освојио у сезони 2012/13. Фергусон је сам донео 13 шампионских титула на "Олд трафорд".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар