Junajtedove titule (još) nema, ali povišice će biti!

Murinjo je, sa platom od 15 miliona funti godišnje, treći najplaćeniji menadžer na svetu iza Lipija i Gvardiole.

Fudbal 19.01.2018 | 18:45
Junajtedove titule (još) nema, ali povišice će biti!
Mančester junajted ni u drugoj sezoni od dolaska Žozea Murinja u klub, a petoj od odlaska sera Aleksa Fergusona, neće osvojiti šampionsku titulu, međutim ljudi koji vode jedan od najvećih klubova sveta zadovoljni su i ponudiće portugalskom strategu produžetak saradnje.

Temperamentni menadžer Mančester junajteda i čovek čija ga je narav uvela u brojne sukobe bilo gde da je radio, blizu je dogovora o potpisivanju novog ugovora koji bi važio do 2021. godine. "BBC" navodi da su pregovori napredovali i pitanje je vremena kada će portugalski trener produžiti ugovor koji ističe 2019. godine.

Mediji su prethodnih nedelja navodili da je 55-godišnji trener "uznemiren" zbog budžeta u prelaznom roku, ali je on to negirao. Junajted je zainteresovan za fudbalera Arsenala Aleksisa Sančesa i spreman je mnogo da plati za njega, ali za sada dogovor nije postignut navodno zbog toga što jermenski fudbaler, Henrik Mhitarjan, nije voljan da krene u suprotnom smeru.

Murinjo je u maju 2016. godine preuzeo Mančester junajted sa kojim je osvojio Liga kup i Ligu Evrope.

Posle 23 kola u Premijer ligi Mančester junajted je drugi na tabeli sa 12 bodova zaostatka za gradskim rivalom Sitijem.

Murinjo je, sa platom od 15 miliona funti godišnje, treći najplaćeniji menadžer na svetu iza selektora reprezentacije Kine, Marčela Lipija koji zarađuje 18 i svog velikog rivala, menadžera Mančester sitija, Pepa Gvardiole koji zarađuje 15,3 miliona funti godišnje.

Junajted je poslednju, 20. titulu prvaka Engleske osvojio u sezoni 2012/13. Ferguson je sam doneo 13 šampionskih titula na "Old traford".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar