Клоп позајмио Грујића Кардифу!

Српски фудбалер Марко Грујић провешће наредних шест месеци у Кардифу као позајмљен играч Ливерпула, саопштио је велшки клуб.  Клоп позајмио Грујића: Ако не игра - казна! Млади српски везиста наставиће сезону у Кардифу, под јасно одређеним условом.

Фудбал 17.01.2018 | 22:30
Клоп позајмио Грујића Кардифу!
Некадашњи фудбалер Црвене звезде дошао је у Ливерпул пре годину и по, али није успео да се избори са жестоком конкуренцијом, па је одиграо само осам премијерлигашких утакмица, ниједну као стартер.

Грујића су желели и неки премијерлигашки клубови, најозбиљнији је био Хадерсфилд, али је менаџер Јирген Клоп одлучио да га пошаље у екипу која се у Чемпионшипу бори за повратак у елитни ранг.

Талентовани српски везиста Марко Грујић ни ове сезоне не добија шансу у Ливерпулу, па су и клуб и он закључили да је најбоље за обе стране да оде на позајмицу, да би играо.

Бившег играча Звезде хтело је неколико клубова, Мидлзбро је био веома конкретан, али ће рођени Београђанин ипак отићи у Кардиф!

Према писању енглеских медија, члан Чемпионшипа добио је Грујића уз услов да Србин мора да игра или ће Кардиф плаћати велику новчану казну.

"Клоп је тражио гаранције да ће Грујић, у случају одласка, добијати редовну минутажу, а менаџер Кардифа Нил Ворнок спремио је место за Звездиног ђака, јер се нада да би он могао да помогне Кардифу да се пласира у Премијер лигу".

Грујић је стигао у Ливерпул претпрошлог лета и наступио је на само осам утакмица Премијер лиге. Одлазак на позајмицу је логичан корак и остаје да се види како ће се снаћи у Чемпионшипу.

Грујић, рођен 1996. године, прошао је млађе категорије Црвене звезде, за први тим дебитовао је 2013. године и освојио титулу у сезони 2015/2016.

За репрезентацију Србије одиграо је четири утакмице, док је са омладинском селекцијом био првак света на Новом Зеланду 2015. године.

Сад је и званично: Марко Грујић ће наредни део сезоне провести на позајмици у друголигашу Кардифу. Српски везиста је данас у друштву менаџера Зорана Стојадиновића договорио прелазак у екипу Нила Ворнока , која има амбиције да се врати у Премијер лигу. Он ће у Велсу остати до краја ове такмичарске сезоне.

Сличне су жеље су и српског везисте, који ће у наредном периоду покушати да убеди Јиргена Клопа да му је место на Енфилду и да би следеће сезоне коначно могао да добије већу минутажу у дресу Редса.

Немац је дуго вагао и на крају преломио да је за некадашњег играча Црвене звезде најбоља опција одлазак у нижи ранг, где би имао гарантоване минуте. На почетку прелазног рока постојала је озбиљна прича око одласка у редове енглеског премијерлигаша Хадерсфилда, с обзиром на кумовске односе између Клопа и Дејвида Вагнера, али Грујић не би имао стандардно место у тиму који ће се до краја сезоне борити за опстанак у елитном рангу.

Коначна одлука о привременом клубу Марка Грујића донешена је јуче током састанка у Ливерпулу. Да Кардиф у потенцијалном репрезентативцу Србије види озбиљног адута у борби за Премијер лигу најбоље илуструје следећа чињеница: клуб из Велса ће преузети комплетну плату Марка Грујића до јуна. 

"На лицу места сам се уверио да Јирген Клоп озбиљно рачуна на Марка Грујића. Фасциниран је његовим напретком. Очекује да у Кардифу добије минуте и да се на летњу прозивку појави као озбиљан кандидат за стартну поставу. Заједнички смо се договорили да је Кардиф најбоље решење. Клуб се бори за Премијер лигу, верују да је Грујић оно што им недостаје",поручио је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт менаџер бившег везисте Црвене звезде Зоран Стојадиновић.

Србин би требало да дебитује за нови клуб у суботу 20.јануара на гостовању Шефилду. Тада ће почети његова борба за повратак на Енфилд. Има одличну почетну позицију.

"Ово је можда и преломни тренутак моје каријере. Свестан сам да сам добио велику шансу. Играћу наредних шест месеци у великом клубу. Хвала господину Клопу на свему што је учинио за мене. Много пута ме охрабрио за ових 18 месеци. Верујем да ћу оправдати његово поверење и играма у Кардифу изборитистатус у Ливерпулу. Наравно, надам се да ћу помоћи Кардифу да се домогне Премијер лиге", јасан је Марко Грујић.

Грујић је на Енфилд стигао на лето 2016. године, али је до сада одиграо укупно осам утакмица у Премијер лиги, па су му утакмице и минути преко потребни због даљег напретка у каријери.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар