Језиво: На исти дан три атентата!

Оливер Ивановић је убијен на исти дан када и некадашњи кандидат за градоначелника Северне Митровице, његов пријатељ, кум и саборац Димитрије Јанићијевић.

Србија 17.01.2018 | 13:58
Језиво: На исти дан три атентата!
А баш 16. јануара у Приштини експлодирао је и аутомобил-бомба и то у тренутку када је поред њега пролазио службени „ауди 100“ у коме су се налазио ректор Универзитета у Приштини Радивоје Паповић! Ову коинциденцију, поменуо је јуче и председник Александар Вучић на ванредној конференцији за новинаре.

У време када је његов пријатељ и саборац Јанићијевић убијен на јучерашњи дан пре четири године међу онима који су му одали последњу пошту трагично настрадалом био је и Оливер Ивановић.

- О теби ће мислити твоји пријатељи којих си имао много, али и твоји непријатељи који су своју мржњу претворили у рафал и смрт - рекао је Ивановић опраштајући се од Јанићијевића. Тог 16. јануара 2014. године Јанићијевић (35) је убијен испред своје куће која се налази у северном делу Косовске Митровице.

На исти датум јануара 1997. у 7:50 сати у Улици војводе Живојина Мишића, у приштинском насељу Дарданија, експлодирао је аутомобил-бомба и то у тренутку када је поред њега пролазио службени „ауди 100“ у коме су се налазили ректор Универзитета у Приштини проф. др Радивоје Паповић и његов возач Никола Лалић. Експлозив у паркираном возилу активиран је путем даљинског управљача. Ректор Поповић и возач Лалић задобили су тешке телесне повреде, а прву помоћ су им пружили радници са оближњег градилишта и медицинско особље Станице хитне помоћи у Приштини. Нешто мање од две године пре овог покушаја атентата, 1995. године, група разуларених Албанаца физички је насрнула на ректора док је овај мирно шетао улицом држећи дете за руку. Неки месец касније, тројица непознатих младића кренула су на Паповића са моткама у рукама.

Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности каже да је превелика случајност што су се сва ова стравична злодела десила на исти датум.

- Напросто морамо да се запитамо зашто се поклапју ти датуми. Поставља се питање и зашто баш 16. јануар. Све је у случају убиства Оливера Ивановића симболика и тај упаљени аутомобил који је вероватно потурен да би се коментарисало и помислило да то има неке везе са мафијом. Датуми су истемпирани да би се о њима причало, да би се унела забуна, наметнуле дилеме. Можда ће неко рећи да је ово случајност, али ја мислим да је овде реч о плановима албанске тајне службе и косовске тајне службе којима руководи Хашим Тачи, они су планирали да се све уради на такав начин и да се заправо покаже да имају и моћ и прецизност да раде такаве атентате. Такође, празници су скоро прошли и важан им је био тај моменат да су жртве биле опуштене што су они искористили за операцију. Ово је класичан пример дејства тајних служби, односно албанске тајне службе - каже Спасић.

За информацију о убиству 10.000 евра!

Косовска полиција понудила је награду од 10.000 евра за информације које могу допринети расветљавању убиства Оливера Ивановића, објављено је на сајту КП. Полиција је истовремено упутила апел грађанима који имају информације у вези са овим случајем да их доставе полицији и на тај начин помогну идентификацији починиоца овог криминалног дела.

- Грађани који поседују информације у вези са овим случајем могу да их доставе на бројеве телефона 080019999или 192, или на е-маилинфо@косовополице. цом - наводи се у саопштењу Косовске полиције.

(Ало)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

оранге

17.01.2018 13:03

Знаци, поцинилац је исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

17.01.2018 13:28

911 заротирано за 180 степени је 116 а то је један од симбола у окултизму. Сљедеци датум је Март 23-ци тј 323.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕЦ

17.01.2018 13:29

Питајте Вучића због чега није прогласио дане жалости у Србији !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назадњак

17.01.2018 16:21

Па како да прогласи дан жалости када му није жао. Можда је чак и шампањац отворио.

Name

Мали Србо

17.01.2018 14:48

Хало ; полиција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

17.01.2018 15:01

Срби прате традицију....

ОДГОВОРИТЕ