Jezivo: Na isti dan tri atentata!

Oliver Ivanović je ubijen na isti dan kada i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice, njegov prijatelj, kum i saborac Dimitrije Janićijević.

Srbija 17.01.2018 | 13:58
Jezivo: Na isti dan tri atentata!
A baš 16. januara u Prištini eksplodirao je i automobil-bomba i to u trenutku kada je pored njega prolazio službeni „audi 100“ u kome su se nalazio rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović! Ovu koincidenciju, pomenuo je juče i predsednik Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

U vreme kada je njegov prijatelj i saborac Janićijević ubijen na jučerašnji dan pre četiri godine među onima koji su mu odali poslednju poštu tragično nastradalom bio je i Oliver Ivanović.

- O tebi će misliti tvoji prijatelji kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt - rekao je Ivanović opraštajući se od Janićijevića. Tog 16. januara 2014. godine Janićijević (35) je ubijen ispred svoje kuće koja se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na isti datum januara 1997. u 7:50 sati u Ulici vojvode Živojina Mišića, u prištinskom naselju Dardanija, eksplodirao je automobil-bomba i to u trenutku kada je pored njega prolazio službeni „audi 100“ u kome su se nalazili rektor Univerziteta u Prištini prof. dr Radivoje Papović i njegov vozač Nikola Lalić. Eksploziv u parkiranom vozilu aktiviran je putem daljinskog upravljača. Rektor Popović i vozač Lalić zadobili su teške telesne povrede, a prvu pomoć su im pružili radnici sa obližnjeg gradilišta i medicinsko osoblje Stanice hitne pomoći u Prištini. Nešto manje od dve godine pre ovog pokušaja atentata, 1995. godine, grupa razularenih Albanaca fizički je nasrnula na rektora dok je ovaj mirno šetao ulicom držeći dete za ruku. Neki mesec kasnije, trojica nepoznatih mladića krenula su na Papovića sa motkama u rukama.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti kaže da je prevelika slučajnost što su se sva ova stravična zlodela desila na isti datum.

- Naprosto moramo da se zapitamo zašto se poklapju ti datumi. Postavlja se pitanje i zašto baš 16. januar. Sve je u slučaju ubistva Olivera Ivanovića simbolika i taj upaljeni automobil koji je verovatno poturen da bi se komentarisalo i pomislilo da to ima neke veze sa mafijom. Datumi su istempirani da bi se o njima pričalo, da bi se unela zabuna, nametnule dileme. Možda će neko reći da je ovo slučajnost, ali ja mislim da je ovde reč o planovima albanske tajne službe i kosovske tajne službe kojima rukovodi Hašim Tači, oni su planirali da se sve uradi na takav način i da se zapravo pokaže da imaju i moć i preciznost da rade takave atentate. Takođe, praznici su skoro prošli i važan im je bio taj momenat da su žrtve bile opuštene što su oni iskoristili za operaciju. Ovo je klasičan primer dejstva tajnih službi, odnosno albanske tajne službe - kaže Spasić.

Za informaciju o ubistvu 10.000 evra!

Kosovska policija ponudila je nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, objavljeno je na sajtu KP. Policija je istovremeno uputila apel građanima koji imaju informacije u vezi sa ovim slučajem da ih dostave policiji i na taj način pomognu identifikaciji počinioca ovog kriminalnog dela.

- Građani koji poseduju informacije u vezi sa ovim slučajem mogu da ih dostave na brojeve telefona 080019999ili 192, ili na e-mailinfo@kosovopolice. com - navodi se u saopštenju Kosovske policije.

(Alo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

orange

17.01.2018 13:03

Znaci, pocinilac je isti.

ODGOVORITE
Name

Siniša

17.01.2018 13:28

911 zarotirano za 180 stepeni je 116 a to je jedan od simbola u okultizmu. Sljedeci datum je Mart 23-ci tj 323.

ODGOVORITE
Name

ZEC

17.01.2018 13:29

Pitajte Vučića zbog čega nije proglasio dane žalosti u Srbiji !

ODGOVORITE
Name

Nazadnjak

17.01.2018 16:21

Pa kako da proglasi dan žalosti kada mu nije žao. Možda je čak i šampanjac otvorio.

Name

Mali Srbo

17.01.2018 14:48

Halo ; policija!

ODGOVORITE
Name

TRN

17.01.2018 15:01

Srbi prate tradiciju....

ODGOVORITE