Кад Виландер хвали: Новак може да стигне до краја!

Бивши број један светског тениса, Швеђанин Матс Виландер, импресиониран је игром Новака Ђоковића у првом колу турнира у Мелбурну.

Тенис 17.01.2018 | 17:15
Кад Виландер хвали: Новак може да стигне до краја!
Коментатор Еуроспорта, који важи за једног од Ђоковићевих најжешћих критичара, признао је да је изненађен пре свега лакоћом којом је Новак стигао до прве победе на турниру после вишемесечне паузе због повреде лакта.

"Изгледао је веома добро. Деловао је свеже, кретао се одлично. Можда је на папиру то деловало да би могло бити другачије јер је Доналд Јанг солидан играч, али биће да је Ђоковић ипак био прејак за њега. Што се тиче Новакове спремности, мислим да је на том нивоу да би могао да догура до завршнице. Не треба заборавити да је он овде шест пута освајао трофеј. Свакако је лакше и када су терени бржи, ови у Мелбурну му сасвим одговарају", изјавио је за Виландер за агенцију Ројтерс.

Новака у другој рунди очекује окршај са шампионом Дохе, Французом Гаелом Монфисом, против којег има скор 14:0. Виландер додаје да ипак треба бити опрезан јер Ђоковић одавно није осетио шта значи играти теже мечеве.

"Пошто Ђоковић није играо дуго за очекивати је да може да му се догоди да изгуби самопоуздање у неком неизвеснијем сету или мечу. Никад се не зна. Када је противник лаган, нема проблема, али када загусти, тек тада видите где се налазите са формом у датом тренутку", закључио је Виландер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар