АО: Возњаци једва, Бенчић и Пављученкова - аут!

Преокрет Свитолине, Бенчић и Пављученкова у ауту! Четврти носилац Елина Свитолина мучила се против Катарине Синијакове, док је Швајцаркињу Белинд Бенчић у два сета елиминисала Лаксика Кумкум. Ход по жици: Возњацки неутралисала две меч лопте и победила! Меч дана у женској конкренцији одиграле су Каролина Возњацки и хрватска тенисерка Јана Фет. После велике драме славила је тенисерка из Данске, 3:6, 6:2, 7:5.

Тенис 17.01.2018 | 13:15
АО: Возњаци једва, Бенчић и Пављученкова - аут!
Био је то сјајан меч "Род Лејвер арени" и мало је недостајало да Фетова, на свом дебију у Мелбурну, приреди највећу сензацију на овогодишњем Аустралијан Опену.

Како се само Каролина поиграла са нервима својих навијача! Као други носилац, очекивало се да ће много лакше победити 119. играчицу света, али уместо да посао заврши експресно, морала је да се по великој врућини мучи пуна два и по часа пре него што је уписала своје име на листу оних које су прошле у треће коло.

Јана Фет је већи део меча играла као трансу, тенисерка која је у новембру напунила 21 годину је сјајно почела меч одзевши сервис Каролини у првом и трећем гему, што јој је на крају било довољно да узме сет уз још један брејк са 6:3.

Возњацки је готово на идентичан начин узвратила у наредном делу игре. Три пута је начинила брејк и у осмом гему је искоростила другу сет лопту за изједначење у мечу.

И потом, уследио је невероватан трећи сет који ће хрватска тенисерка дуго памтити. Имала је све у својим рукама, одличну игру, фаворизовану ривалку "на конопцима", готово нестварну предност од 5:1. У седмом гему је је стигла до 40:15 и две меч лопте, али као да се уплашила велике победе и искусна Данкиња је ухватила последњу сламку спаса.

Ту се видео тај шампински нерв и разлика између играчице из врха и оне која претендује на улазак у сто најбољих. Возњацки је од момента када је спасила две меч лопте до краја меча изгубила свега шест поена и низом од шест узастопних гемова стигла до пласмана у треће коло.

Тамо је чека боља из дуела 30. носиоца, Холанђанке Кики Бертенс и Американке Никол Гибс.

"Ни сама не знам како сам победила. Срећна сам што сам прошла даље. Био је то луд меч по великој врућини, али како је било мени, тако је било и њој", поручила је по завршетку дуела друга тенисерка света.

Преокрет Свитолине, Бенчић и Пављученкова у ауту! Четврти носилац Елина Свитолина мучила се против Катарине Синијакове, док је Швајцаркињу Белинду Бенчић у два сета елиминисала Лаксика Кумкум.

Елина Свитолина је била апсолутни фаворит против Чехиње Катарине Синијакове али је меч ипак морала да добије у три сета.

Синијакова, која је у првом колу била боља од Гркиње Марије Сакари, добила је први сет, али је Украјинка ипак успела да подигне ниво игре и после 137 минута игре слави победу од 4:6, 6:2, 6:1.

Свотолину, која је на старту победила нашу Александру Крунић, очекује дуел са сународницом Мартом Костјук која је била боља од Аустралијанке Оливије Роговске, 6:3, 7:5. Костјук је иначе у главни жреб ушла после успешних квалификација.

Пласман у наредно коло обезбедила је још једна Украјинка, искусна Катерина Бондаренко, која је елиминисала 15. носиоца, Рускињу Анастасију Пављученкову, 6:2, 6:3. Бондаренко ће се за пласман у треће коло борити са Магдаленом Рибариковом која је била боља од Белгијанке Кирстен Флипкенс, 6:4, 0:6, 6:2.

После победе над шампионком УС Опена Слоун Стивенс у првом колу, Кинескиња Шуаи Жанг је наишла на "нагазну мину" у виду 130. тенисерке света, Чехиње Денисе Алертове.

Алертова је после 92 минута игре славила са 6:4, 7:6 и у наредном колу игра против против победнице дуела Магда Линет (Пољска) - Дарија Касаткина (Русија).

Да је као по правилу тешко победити после начињеног изненађења, показало се у случају Белинде Бенчић из Швајцарске. Она је у првом колу савладала прошлогодишњу финалисткињу и петог носиоца Венус Вилијамс, али је у другој рунди неочекивано поражена од Тајланђанке Луксике Кумкум, и то убедљиво, 6:1, 6:3.

Тајланђанка ће се за пласман међу 32 најбоље у Мелбурну борити против Хрватице Петре Мартић која је у два сета била боља од Румунке Ирине Бегу, 6:4, 7:6.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар