AO: Voznjaci jedva, Benčić i Pavljučenkova - aut!

Preokret Svitoline, Benčić i Pavljučenkova u autu! Četvrti nosilac Elina Svitolina mučila se protiv Katarine Sinijakove, dok je Švajcarkinju Belind Benčić u dva seta eliminisala Laksika Kumkum. Hod po žici: Voznjacki neutralisala dve meč lopte i pobedila! Meč dana u ženskoj konkrenciji odigrale su Karolina Voznjacki i hrvatska teniserka Jana Fet. Posle velike drame slavila je teniserka iz Danske, 3:6, 6:2, 7:5.

Tenis 17.01.2018 | 13:15
AO: Voznjaci jedva, Benčić i Pavljučenkova - aut!
Bio je to sjajan meč "Rod Lejver areni" i malo je nedostajalo da Fetova, na svom debiju u Melburnu, priredi najveću senzaciju na ovogodišnjem Australijan Openu.

Kako se samo Karolina poigrala sa nervima svojih navijača! Kao drugi nosilac, očekivalo se da će mnogo lakše pobediti 119. igračicu sveta, ali umesto da posao završi ekspresno, morala je da se po velikoj vrućini muči puna dva i po časa pre nego što je upisala svoje ime na listu onih koje su prošle u treće kolo.

Jana Fet je veći deo meča igrala kao transu, teniserka koja je u novembru napunila 21 godinu je sjajno počela meč odzevši servis Karolini u prvom i trećem gemu, što joj je na kraju bilo dovoljno da uzme set uz još jedan brejk sa 6:3.

Voznjacki je gotovo na identičan način uzvratila u narednom delu igre. Tri puta je načinila brejk i u osmom gemu je iskorostila drugu set loptu za izjednačenje u meču.

I potom, usledio je neverovatan treći set koji će hrvatska teniserka dugo pamtiti. Imala je sve u svojim rukama, odličnu igru, favorizovanu rivalku "na konopcima", gotovo nestvarnu prednost od 5:1. U sedmom gemu je je stigla do 40:15 i dve meč lopte, ali kao da se uplašila velike pobede i iskusna Dankinja je uhvatila poslednju slamku spasa.

Tu se video taj šampinski nerv i razlika između igračice iz vrha i one koja pretenduje na ulazak u sto najboljih. Voznjacki je od momenta kada je spasila dve meč lopte do kraja meča izgubila svega šest poena i nizom od šest uzastopnih gemova stigla do plasmana u treće kolo.

Tamo je čeka bolja iz duela 30. nosioca, Holanđanke Kiki Bertens i Amerikanke Nikol Gibs.

"Ni sama ne znam kako sam pobedila. Srećna sam što sam prošla dalje. Bio je to lud meč po velikoj vrućini, ali kako je bilo meni, tako je bilo i njoj", poručila je po završetku duela druga teniserka sveta.

Preokret Svitoline, Benčić i Pavljučenkova u autu! Četvrti nosilac Elina Svitolina mučila se protiv Katarine Sinijakove, dok je Švajcarkinju Belindu Benčić u dva seta eliminisala Laksika Kumkum.

Elina Svitolina je bila apsolutni favorit protiv Čehinje Katarine Sinijakove ali je meč ipak morala da dobije u tri seta.

Sinijakova, koja je u prvom kolu bila bolja od Grkinje Marije Sakari, dobila je prvi set, ali je Ukrajinka ipak uspela da podigne nivo igre i posle 137 minuta igre slavi pobedu od 4:6, 6:2, 6:1.

Svotolinu, koja je na startu pobedila našu Aleksandru Krunić, očekuje duel sa sunarodnicom Martom Kostjuk koja je bila bolja od Australijanke Olivije Rogovske, 6:3, 7:5. Kostjuk je inače u glavni žreb ušla posle uspešnih kvalifikacija.

Plasman u naredno kolo obezbedila je još jedna Ukrajinka, iskusna Katerina Bondarenko, koja je eliminisala 15. nosioca, Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu, 6:2, 6:3. Bondarenko će se za plasman u treće kolo boriti sa Magdalenom Ribarikovom koja je bila bolja od Belgijanke Kirsten Flipkens, 6:4, 0:6, 6:2.

Posle pobede nad šampionkom US Opena Sloun Stivens u prvom kolu, Kineskinja Šuai Žang je naišla na "nagaznu minu" u vidu 130. teniserke sveta, Čehinje Denise Alertove.

Alertova je posle 92 minuta igre slavila sa 6:4, 7:6 i u narednom kolu igra protiv protiv pobednice duela Magda Linet (Poljska) - Darija Kasatkina (Rusija).

Da je kao po pravilu teško pobediti posle načinjenog iznenađenja, pokazalo se u slučaju Belinde Benčić iz Švajcarske. Ona je u prvom kolu savladala prošlogodišnju finalistkinju i petog nosioca Venus Vilijams, ali je u drugoj rundi neočekivano poražena od Tajlanđanke Luksike Kumkum, i to ubedljivo, 6:1, 6:3.

Tajlanđanka će se za plasman među 32 najbolje u Melburnu boriti protiv Hrvatice Petre Martić koja je u dva seta bila bolja od Rumunke Irine Begu, 6:4, 7:6.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar