АО: Сјајни Џумхур у трећем колу! Иде на Надала!

Крај за Зимоњића, Нина Стојановић сад против Крунићеве! Ненад Зимоњић и Флорин Мергеа нису прошли прво коло дубла на Аустралијан Опену, али даље иду две наше играчице, Нина Стојановић и Александра Крунић. Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур изборио је у сриједу ујутро пласман у треће коло Аустралијан Опена, гдје ће играти против Рафаела Надала, првог тенисера свијета!

Тенис 17.01.2018 | 13:00
АО: Сјајни Џумхур у трећем колу! Иде на Надала!
Сарајевски тенисер је савладао Аустралијанца Џона Милмана резултатом 3:1, у сетовима 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Џумхур је одлично почео меч и већ на самом почетку одузео сервис Милману, али је Аустралијанац успио да се врати и направи "брејк" у шестом гему. Ипак, Џумхур је узвратио у 11. гему и поново "брејкнуо" ривала и потом на свој сервис "овјерио" први сет - 7:5.

У другом сету на почетку идентична ситуација, Дамир је освојио "брејк" и чинило се да ће наставити у побједничком ритму. Међутим, домаћи тенисер је два пута одузео сервис Џумхуру у шестом и осмом гему за изједначење у сетовима - 3:6.

Аустралијанац је у тим тренуцима доминирао због психолошке предности, па је на старту трећег сета одузео сервис Дамиру, који је узвратио "рибрејком", па је до десетог гема трећи сет био поприлично изједначен.

Тада је Дамир поново одузео сервис Аустралијанцу и повео са 2:1 (6:4), да би у четвртом "помео" ривала омогућивши му само један освојени гем за велику побједу и пласман у треће коло првог гренд слема сезоне у Мелбурну.

А тамо ће Џумхура сачекати први рекет свијета Рафаел Надал из Шпаније, који је са 3:0 у сетовима 6:3, 6:4, 7:6 (7:4) надиграо Аргентинца Леонарда Мајера.

Крај за Зимоњића, Нина Стојановић сад против Крунићеве! Ненад Зимоњић и Флорин Мергеа нису прошли прво коло дубла на Аустралијан Опену, али даље иду две наше играчице, Нина Стојановић и Александра Крунић.

Зимоњић и Мергеа су после 74 минута игре поражени од деветих носилаца, Шпанаца Фелисијана и Марка Лопеза, 6:2, 6:4.

У првом сету Шпанци су били убедљиви на старту, одузели су сервис противницима у првом и трећем гему и после свега 26 минута стигли до почетног сета.

Већа борба виђена је у другом сету, у првих шест гемова није било брејка да би потом Шпанци у наредном седмом успели да одзму сервис Зимоњићу и Мергеи, што им је на крај било довољно за тријумф.

Они ће се у наредном колу састати са комбинацијом Бен Меклафлин /Јан Ленард Штруф који су савладали Аустралијанце Танасија Кокинакиса и Џордана Томпсона са 6:4, 6:3.

У конкренцији женских дублова, наша тенисерка Нина Стојановић и њена партнерка Викторија Голубић из Швајцарске, биле су боље од деветих носилаца, Словенке Андреје Клепач и Марије Хозе Мартинез Санчез из Шпаније, 6:3, 6:3.

Меч је трајао 75 минута, а Нину и Викторију у наредном колу очекује занимљив задатак пошто играју са Александром Крунић и Украјинком Катерином Бондаренко.

Њих две су надиграле Анастасију Родионову и Наталију Виклијанцеву, са 6:2, 6:2 мечу који је трајао свега 59 минута.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар