AO: Sjajni Džumhur u trećem kolu! Ide na Nadala!

Kraj za Zimonjića, Nina Stojanović sad protiv Krunićeve! Nenad Zimonjić i Florin Mergea nisu prošli prvo kolo dubla na Australijan Openu, ali dalje idu dve naše igračice, Nina Stojanović i Aleksandra Krunić. Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izborio je u srijedu ujutro plasman u treće kolo Australijan Opena, gdje će igrati protiv Rafaela Nadala, prvog tenisera svijeta!

Tenis 17.01.2018 | 13:00
AO: Sjajni Džumhur u trećem kolu! Ide na Nadala!
Sarajevski teniser je savladao Australijanca Džona Milmana rezultatom 3:1, u setovima 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Džumhur je odlično počeo meč i već na samom početku oduzeo servis Milmanu, ali je Australijanac uspio da se vrati i napravi "brejk" u šestom gemu. Ipak, Džumhur je uzvratio u 11. gemu i ponovo "brejknuo" rivala i potom na svoj servis "ovjerio" prvi set - 7:5.

U drugom setu na početku identična situacija, Damir je osvojio "brejk" i činilo se da će nastaviti u pobjedničkom ritmu. Međutim, domaći teniser je dva puta oduzeo servis Džumhuru u šestom i osmom gemu za izjednačenje u setovima - 3:6.

Australijanac je u tim trenucima dominirao zbog psihološke prednosti, pa je na startu trećeg seta oduzeo servis Damiru, koji je uzvratio "ribrejkom", pa je do desetog gema treći set bio poprilično izjednačen.

Tada je Damir ponovo oduzeo servis Australijancu i poveo sa 2:1 (6:4), da bi u četvrtom "pomeo" rivala omogućivši mu samo jedan osvojeni gem za veliku pobjedu i plasman u treće kolo prvog grend slema sezone u Melburnu.

A tamo će Džumhura sačekati prvi reket svijeta Rafael Nadal iz Španije, koji je sa 3:0 u setovima 6:3, 6:4, 7:6 (7:4) nadigrao Argentinca Leonarda Majera.

Kraj za Zimonjića, Nina Stojanović sad protiv Krunićeve! Nenad Zimonjić i Florin Mergea nisu prošli prvo kolo dubla na Australijan Openu, ali dalje idu dve naše igračice, Nina Stojanović i Aleksandra Krunić.

Zimonjić i Mergea su posle 74 minuta igre poraženi od devetih nosilaca, Španaca Felisijana i Marka Lopeza, 6:2, 6:4.

U prvom setu Španci su bili ubedljivi na startu, oduzeli su servis protivnicima u prvom i trećem gemu i posle svega 26 minuta stigli do početnog seta.

Veća borba viđena je u drugom setu, u prvih šest gemova nije bilo brejka da bi potom Španci u narednom sedmom uspeli da odzmu servis Zimonjiću i Mergei, što im je na kraj bilo dovoljno za trijumf.

Oni će se u narednom kolu sastati sa kombinacijom Ben Meklaflin /Jan Lenard Štruf koji su savladali Australijance Tanasija Kokinakisa i Džordana Tompsona sa 6:4, 6:3.

U konkrenciji ženskih dublova, naša teniserka Nina Stojanović i njena partnerka Viktorija Golubić iz Švajcarske, bile su bolje od devetih nosilaca, Slovenke Andreje Klepač i Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije, 6:3, 6:3.

Meč je trajao 75 minuta, a Ninu i Viktoriju u narednom kolu očekuje zanimljiv zadatak pošto igraju sa Aleksandrom Krunić i Ukrajinkom Katerinom Bondarenko.

Njih dve su nadigrale Anastasiju Rodionovu i Nataliju Viklijancevu, sa 6:2, 6:2 meču koji je trajao svega 59 minuta.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar