АО: Надал и Чилић лако, Карловићу маратон, Цонга једва! И још...

Симон предао меч због повреде, Карењо Буста у трећем колу.  Први меч у мушком синглу трећег дана Аустралијан Опена завршен је предајом француског тенисера Жила Симона. Цонга прошао кроз иглене уши, Чилић сигуран! Жо Вилфред Цонга је после велике драме био бољи од Дениса Шаповалова, док је Марин Чилић без већих проблема савладао Португалца Жоаоа Соузу. Карловић уз 53 ас сервиса тек до 12:10 у петом сету! Иво Карловић и Јапанац Јуичи Сугита одиграли су најдужи меч дана у другом колу Аустралијан Опена. Хрват је после велике борбе славио на разлику у сету одлуке. Мајер само у трећем сету намучио Надала.  Рафаел Надал забележио је и другу максималну победу на Аустралијан Опену и пласирао се у треће коло такмичења.  

Тенис 17.01.2018 | 12:45
АО: Надал и Чилић лако, Карловићу маратон, Цонга једва! И још...
Први тенисер света славио је против Леонарда Мајера из Аргентине после 159 минута игре – 6:3, 6:4, 7:6(4).

Шпанац је сигурно отворио меч, да би већ у четвртом гему стигао до првог брејка, који је потом успешно сачувао под налетом ривала и стигао до предности у сетовима.

Други део сусрета отворио је новим одузетим сервисом ривалу, који у наставку овог дела игре није успео ни да му запрети. Могао је Рафа у седмом гему да направи још један брејк, али је ипак на крају без већих проблема стигао до великих 2:0. 

Управо у трећем сету гледали смо највећу и најузбудљивију борбу јер је Аргентинац у потпуности опустио руку, свестан чињенице да нема више шта да изгуби. 

Успео је средином сета да спасе нове три брејк лопте, али потом и да пропусти једну своју. Деловало је да је све готово када је Надал успео у својој намери и дошао у ситуацију да својим сервисима потврди тријумф. 

Међутим, растерећени Мајер баш тада успева да узврати, али не и да продужи дуел пошто Рафа ипак лако решава тај-брејк у своју корист. 

Ривал за пласман у осмину финала биће му босанскохерцеговачки играч Дамир Џумхур, којиј је нешто раније савладао Џона Милмена у четири сета. 

Карловић уз 53 ас сервиса тек до 12:10 у петом сету! Иво Карловић и Јапанац Јуичи Сугита одиграли су најдужи меч дана у другом колу Аустралијан Опена. Хрват је после велике борбе славио на разлику у сету одлуке.

Био је то судар једног од највиших и једног од најнижих играча на АТП туру, а у сјајном мечу, Карловић је после четири сата и 36 минута игре коначно славио са 7:5, 6:7, 7:5, 4:6, 12:10.

Меч је обиловао преокретима и невероватно звучи податак да је један од најбољих сервера имао чак 53 неодбрањива сервиса наспрам 17 противника, а да је меч морао да решева тек у драматичном финишу петог сета. Тада је Карловић начинио брејк у 21. гему, и потом рутински одсервирао за победу.

Њега у наредном колу чека дуел са Италијаном Андреасом Сепијем који је победио такође Јапанца, Јошихита Нишиоку у три сета.

У треће коло пласирао се и Дамир Џумхур из Босне и Херцеговине који је био бољи од Аустралијанца Џона Милмана, 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Цонга прошао кроз иглене уши, Чилић сигуран! Жо Вилфред Цонга је после велике драме био бољи од Дениса Шаповалова, док је Марин Чилић без већих проблема савладао Португалца Жоаоа Соузу.

Очекивало се да ће меч између Цонге и надолазеће звезде светског тениса, Канађанина Дениса Шаповалова бити веома занимљив и узбудљив и прогнозе су се обистиниле. На крају, славио је искуснији Француз са 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5, али Шаповалов ће дуго жалити за пропуштеном приликом јер се слободно може рећи да је једном ногом већ био у трећем колу.

Меч је трајао три сата и 39 минута и обележиле су га осцилације у игри оба тенисера. По систему "топло хладно", сетове су наизменично освајали Шаповалов и Цонга, све до тог драматичног петог сета у којем је Француз начинио преокрет за причу.

У првом сету, Шаповалов је направио брејк у четвртом гему што му је било довољно да освоји почетни сет. Француз је узвратио у наредном делу игре брејком у шестом гему, што му је такође било довољно за сет, да би у трећем сету Шаповалов поново пустио руку и брејковима у другом и шестом гему стигао до 6:1 и предности од 2:1 у сетовима.

У четвртом сету није било брејка и Цонга је бољом игром у тај брејку успео себи да обезбеди играње петог сета. Тада је, мимо очекивања, Шаповалов успео да се врати психолошки и уз брејк у другом гему стекне предност од 3:0, потом и 4:1 и 5:2. У осмом гему је било тесно и Канађанин је био на свега два поена од победе, али се Цонга није предавао. Нашао је снаге за потпуни преокрет, два пута је одузео сервис младом Канађанину руског порекла, а у 12. гему је искористио и прву меч лопту.

У наредном колу Цонгу очекује окршај са бољим из дуела Виктора Троицког и Аустралијанца Ника Киријоса.

Када је реч о шестом носиоцу, Хрвату Марину Чилићу, он је без већих проблема изашао на крај са Португалцем Жоаом Соузом. Чилић је за 107 минута игре испалио 20 ас сервиса и при том није дозволио противнику ниједну брејк лопту.

Марина у трећем колу очекује Американац Рајан Херисон који је савладао Уругвајца Пабла Куеваса, 6:4, 7:6, 6:4.

Симон предао меч због повреде, Карењо Буста у трећем колу! Први меч у мушком синглу трећег дана Аустралијан Опена завршен је предајом француског тенисера Жила Симона.

Француски тенисер је средином другог сета после свега 46 минута игре, при вођству Шпанца Пабла Карења Бусте од 6:2, 3:0 био принуђен да заврши учешће на турниру у Мелбурну због повреде левог бутног мишића.

Тако је Француз на свом "баксузном" 13. учешћу на Аустралијан Опену морао да спакује кофере пре времена. Најбољи резултат на првом гренд слему сезоне Симон је остварио 2009. када је стигао до четвртфинала. Прошле године заустављен је у трећем колу.

Десети носилац Карењо Буста ће у наредном колу играти са Луксембуржанином Жилом Милером који је после велике борбе у пет сетова савладао Тунижанина Малека Жазирија, 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2. Меч је трајао четири сата и четири минута.

Пласман у треће коло обезбедио је и Британац Кајл Едмунд који је показао да је на старту сезоне у одличној форми. Он је после финалисте УС Опена, Јужноафриканца Кевина Андерсона кући послао и 60. тенисера света, Узбекистанца Дениса Истомина, 6:2, 6:2, 6:4.

Едмунд ће се састати са Николозом Басилашвилијем из Грузије који је савладао Холанђанина Рубена Бемелманса, 7:5, 6:1, 6:3.

Пласман међу 32 најбоља у мушком синглу обезбедио је и искусни Италијан Андреас Сепи који је у три сета био бољи од Јапанца Јошихита Нишиоке, 6:1, 6:3, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар