AO: Nadal i Čilić lako, Karloviću maraton, Conga jedva! I još...

Simon predao meč zbog povrede, Karenjo Busta u trećem kolu.  Prvi meč u muškom singlu trećeg dana Australijan Opena završen je predajom francuskog tenisera Žila Simona. Conga prošao kroz iglene uši, Čilić siguran! Žo Vilfred Conga je posle velike drame bio bolji od Denisa Šapovalova, dok je Marin Čilić bez većih problema savladao Portugalca Žoaoa Souzu. Karlović uz 53 as servisa tek do 12:10 u petom setu! Ivo Karlović i Japanac Juiči Sugita odigrali su najduži meč dana u drugom kolu Australijan Opena. Hrvat je posle velike borbe slavio na razliku u setu odluke. Majer samo u trećem setu namučio Nadala.  Rafael Nadal zabeležio je i drugu maksimalnu pobedu na Australijan Openu i plasirao se u treće kolo takmičenja.  

Tenis 17.01.2018 | 12:45
AO: Nadal i Čilić lako, Karloviću maraton, Conga jedva! I još...
Prvi teniser sveta slavio je protiv Leonarda Majera iz Argentine posle 159 minuta igre – 6:3, 6:4, 7:6(4).

Španac je sigurno otvorio meč, da bi već u četvrtom gemu stigao do prvog brejka, koji je potom uspešno sačuvao pod naletom rivala i stigao do prednosti u setovima.

Drugi deo susreta otvorio je novim oduzetim servisom rivalu, koji u nastavku ovog dela igre nije uspeo ni da mu zapreti. Mogao je Rafa u sedmom gemu da napravi još jedan brejk, ali je ipak na kraju bez većih problema stigao do velikih 2:0. 

Upravo u trećem setu gledali smo najveću i najuzbudljiviju borbu jer je Argentinac u potpunosti opustio ruku, svestan činjenice da nema više šta da izgubi. 

Uspeo je sredinom seta da spase nove tri brejk lopte, ali potom i da propusti jednu svoju. Delovalo je da je sve gotovo kada je Nadal uspeo u svojoj nameri i došao u situaciju da svojim servisima potvrdi trijumf. 

Međutim, rasterećeni Majer baš tada uspeva da uzvrati, ali ne i da produži duel pošto Rafa ipak lako rešava taj-brejk u svoju korist. 

Rival za plasman u osminu finala biće mu bosanskohercegovački igrač Damir Džumhur, kojij je nešto ranije savladao Džona Milmena u četiri seta. 

Karlović uz 53 as servisa tek do 12:10 u petom setu! Ivo Karlović i Japanac Juiči Sugita odigrali su najduži meč dana u drugom kolu Australijan Opena. Hrvat je posle velike borbe slavio na razliku u setu odluke.

Bio je to sudar jednog od najviših i jednog od najnižih igrača na ATP turu, a u sjajnom meču, Karlović je posle četiri sata i 36 minuta igre konačno slavio sa 7:5, 6:7, 7:5, 4:6, 12:10.

Meč je obilovao preokretima i neverovatno zvuči podatak da je jedan od najboljih servera imao čak 53 neodbranjiva servisa naspram 17 protivnika, a da je meč morao da reševa tek u dramatičnom finišu petog seta. Tada je Karlović načinio brejk u 21. gemu, i potom rutinski odservirao za pobedu.

Njega u narednom kolu čeka duel sa Italijanom Andreasom Sepijem koji je pobedio takođe Japanca, Jošihita Nišioku u tri seta.

U treće kolo plasirao se i Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine koji je bio bolji od Australijanca Džona Milmana, 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Conga prošao kroz iglene uši, Čilić siguran! Žo Vilfred Conga je posle velike drame bio bolji od Denisa Šapovalova, dok je Marin Čilić bez većih problema savladao Portugalca Žoaoa Souzu.

Očekivalo se da će meč između Conge i nadolazeće zvezde svetskog tenisa, Kanađanina Denisa Šapovalova biti veoma zanimljiv i uzbudljiv i prognoze su se obistinile. Na kraju, slavio je iskusniji Francuz sa 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5, ali Šapovalov će dugo žaliti za propuštenom prilikom jer se slobodno može reći da je jednom nogom već bio u trećem kolu.

Meč je trajao tri sata i 39 minuta i obeležile su ga oscilacije u igri oba tenisera. Po sistemu "toplo hladno", setove su naizmenično osvajali Šapovalov i Conga, sve do tog dramatičnog petog seta u kojem je Francuz načinio preokret za priču.

U prvom setu, Šapovalov je napravio brejk u četvrtom gemu što mu je bilo dovoljno da osvoji početni set. Francuz je uzvratio u narednom delu igre brejkom u šestom gemu, što mu je takođe bilo dovoljno za set, da bi u trećem setu Šapovalov ponovo pustio ruku i brejkovima u drugom i šestom gemu stigao do 6:1 i prednosti od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu nije bilo brejka i Conga je boljom igrom u taj brejku uspeo sebi da obezbedi igranje petog seta. Tada je, mimo očekivanja, Šapovalov uspeo da se vrati psihološki i uz brejk u drugom gemu stekne prednost od 3:0, potom i 4:1 i 5:2. U osmom gemu je bilo tesno i Kanađanin je bio na svega dva poena od pobede, ali se Conga nije predavao. Našao je snage za potpuni preokret, dva puta je oduzeo servis mladom Kanađaninu ruskog porekla, a u 12. gemu je iskoristio i prvu meč loptu.

U narednom kolu Congu očekuje okršaj sa boljim iz duela Viktora Troickog i Australijanca Nika Kirijosa.

Kada je reč o šestom nosiocu, Hrvatu Marinu Čiliću, on je bez većih problema izašao na kraj sa Portugalcem Žoaom Souzom. Čilić je za 107 minuta igre ispalio 20 as servisa i pri tom nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu.

Marina u trećem kolu očekuje Amerikanac Rajan Herison koji je savladao Urugvajca Pabla Kuevasa, 6:4, 7:6, 6:4.

Simon predao meč zbog povrede, Karenjo Busta u trećem kolu! Prvi meč u muškom singlu trećeg dana Australijan Opena završen je predajom francuskog tenisera Žila Simona.

Francuski teniser je sredinom drugog seta posle svega 46 minuta igre, pri vođstvu Španca Pabla Karenja Buste od 6:2, 3:0 bio prinuđen da završi učešće na turniru u Melburnu zbog povrede levog butnog mišića.

Tako je Francuz na svom "baksuznom" 13. učešću na Australijan Openu morao da spakuje kofere pre vremena. Najbolji rezultat na prvom grend slemu sezone Simon je ostvario 2009. kada je stigao do četvrtfinala. Prošle godine zaustavljen je u trećem kolu.

Deseti nosilac Karenjo Busta će u narednom kolu igrati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom koji je posle velike borbe u pet setova savladao Tunižanina Maleka Žazirija, 7:5, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2. Meč je trajao četiri sata i četiri minuta.

Plasman u treće kolo obezbedio je i Britanac Kajl Edmund koji je pokazao da je na startu sezone u odličnoj formi. On je posle finaliste US Opena, Južnoafrikanca Kevina Andersona kući poslao i 60. tenisera sveta, Uzbekistanca Denisa Istomina, 6:2, 6:2, 6:4.

Edmund će se sastati sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije koji je savladao Holanđanina Rubena Bemelmansa, 7:5, 6:1, 6:3.

Plasman među 32 najbolja u muškom singlu obezbedio je i iskusni Italijan Andreas Sepi koji je u tri seta bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke, 6:1, 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar