Одата почаст Оливеру Ивановићу

Неколико хиљада људи изашло је да испрати ковчег са телом Оливера Ивановића. Комби са посмртним остацима је након проласка кроз град у пратњи полиције кренуо за Београд.

Србија 17.01.2018 | 12:32
Одата почаст Оливеру Ивановићу
Нестварна тишина завладала је северним делом Косовске Митровице, када је из просторија странке Грађанске иницијативе СДП изнет ковчег са телом Оливера Ивановића. Супруга Милена стала је уплакана иза ковчега окружена пријатељима и члановима породице, а поворка је потом полако кренула ка излазу из града.



Како јавља наш репортер са лица места, неколико хиљада људи изашло је на улице и са сузама у очима и у тишини испратили поворку. Колона грађана испратила је Ивановића до излаза из града, након чега је комби са посмртним остацима у пратњи полицијског возила кренуло ка административном прелазу.

Ивановић ће бити сахрањен сутра на Новом гробљу.



Адвокат Небојша Влајић каже да Косовска Митровица никад неће заборавити Ивановића.

"Он је уживао велико поверење и поштовање међу грађанима, и сећање на њега и на оно што је учинио за овај град неће заборавити никада", рекао је Влајић.



За разлику од јучерашњег поподнева у Косовској Митровици, када није било видљиво присуство јаких полицијских снага, од јутрос Косовску Митровицу надлећу хеликоптери КФОР-а.

Јутрос је епископ рашко-призренски Теодосије у Храму Светог Димитрија служио опело за трагично страдалог Ивановића.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар