АО: Крај за Виктора - без рјешења за расположеног Кирјоса!

Виктор Троицки завршио је учешће у другом колу Аустралијан Опена поразом од Ника Кирјоса после 134 минута игре – 7:5, 6:4, 7:6(2). Кирјос иде даље, Виктор погодио судију у главу! Ник Кирјос пласирао се у 3. коло победом над нашим тенисером, који се разиграо тек у финишу трећег, последњег сета.

Тенис 17.01.2018 | 12:30
АО: Крај за Виктора - без рјешења за расположеног Кирјоса!
Србин је добро отворио меч, спасавши две брејк лопте, да би онда веома сигурно сервирао све до краја првог сета.

Међутим, управо тада догодио се огроман и недопустив пад за три везане прилике домаћег тенисера, који их експресно претвара у брејк, односно вођство у сетовима.

Целокупна ситуација из финиша првог дела оставила је трага на Виктору, па је одмах на старту другог дела сусрета још једном изгубио свој сервис. 

Ник је сјајно сервирао током готово целог меча, што му је, пре свега, и донело великих 2:0 после 78 минута тениса. Ни трећи сет није се превише разликовао, с тим да је Кирјос овога пута у трећем гему стигао до предности и деловало је да ће сценарио бити исти. 

Ипак, Вића успева да се врати у последњи час, у тренутку када је љубимац домаће публике сервирао за меч, али не и да додатно продужи дуел. Преломан тренутак догодио се на старту тај-брејк, када је Кирјос одиграо маестралан пасинг шот, после чега је рутински привео меч крају за коначни тријумф. 

Ово им је био други међусобни сусрет у каријери, а Аустралијан је задржао максималан учинак, после славља на Мастерсу у Канади прошле године, док ће му ривал у борби за осмину финала бити Жо-Вилфрида Цонге из Француске, који је тек после преокрета и борбе у пет сетова успео да елиминише млађаног Канађанина Дениса Шаповалова. 

Троицки ипак остаје у Мелбурну јер га у четвртак чека наступ у дублу, заједно са Румуном Маријушом Копилом против индијско-америчке комбинације Дивиј Шаран/Рајев Рам.

Два сата и 14 минута.

Толико је трајао отпор Виктора Троицког снажним сервисима (17) Ника Кирјоса, а трајао би дуже да је се наш тенисер раније тргао и разиграо.

Први брејк на мечу српски ас направио је тек када је темпераментни Аустралијанац грчког порекла сервирао за меч, што није било довољно за покушај преокрета - 7:5, 6:4, 7:6 (7:2).

У тај-брејку трећег сета било је 1:1 када је Троицки напао, а Кирјос погодио линију из потпуне дефанзиве, што је очигледно био поен који је једног подигао, а другог "убио". У наставку тај-брејка, при резултату 4:1 за Кирјоса, Троицки је покушао да врати један дубок волеј ривала, али је неконтролисаним бекхендом послао лоптицу право главном судији у - главу!

Шармантни Џејмс Кјетавонг прво се мало почешао по глави, а потом насмејао примајући извињење од нашег тенисера.

Иначе, Кјетавонг је током меча 2. кола Аустралијан опена имао доста посла, нарочито због Кирјосовог темперамента, а на његово инсистирање морао је да затражи од редара да изведу једног непристојног навијача који се у више наврата недолично понашао.

Тај момак имиџом неодољиво је подсећао управо на Кирјоса.

У првом сету није било брејка све до 11. гема када је Троицки направио две узастопне двоструке сервис грешке, после чега је Аустралијанац повео 6:5. Кирјос је после тога освојио гем на свој сервис и повео у мечу.

Кирјос је већ у првом гему другог сета одузео сервис Троицком и ту предност је сачувао до краја за вођство од 2:0 у сетовима са само два изгубљена поена на свој сервис од поменутог брејка.

Аустралијанац је добро почео трећи сет, повео је 3:1 и чувао је брејк предности до финиша сета у којем је имао меч лопту при резултату 5:3, на сервис Троицког. Када то није искористио, Кирјос је у наредном гему сервирајући за меч дозволио нашем тенисеру да направи први брејк, након чега се отишло у тај-брејк, а тамо је пресудио трећи поен.

У борби за осмину финала 17. тенисер света играће против Француза Жо-Вилфреда Цонге, који је био бољи од Канађанина Дениса Шаповалова 3:6, 6:3, 1:6, 7:6 (7:4), 7:5.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 43,2 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар