AO: Kraj za Viktora - bez rješenja za raspoloženog Kirjosa!

Viktor Troicki završio je učešće u drugom kolu Australijan Opena porazom od Nika Kirjosa posle 134 minuta igre – 7:5, 6:4, 7:6(2). Kirjos ide dalje, Viktor pogodio sudiju u glavu! Nik Kirjos plasirao se u 3. kolo pobedom nad našim teniserom, koji se razigrao tek u finišu trećeg, poslednjeg seta.

Tenis 17.01.2018 | 12:30
AO: Kraj za Viktora - bez rješenja za raspoloženog Kirjosa!
Srbin je dobro otvorio meč, spasavši dve brejk lopte, da bi onda veoma sigurno servirao sve do kraja prvog seta.

Međutim, upravo tada dogodio se ogroman i nedopustiv pad za tri vezane prilike domaćeg tenisera, koji ih ekspresno pretvara u brejk, odnosno vođstvo u setovima.

Celokupna situacija iz finiša prvog dela ostavila je traga na Viktoru, pa je odmah na startu drugog dela susreta još jednom izgubio svoj servis. 

Nik je sjajno servirao tokom gotovo celog meča, što mu je, pre svega, i donelo velikih 2:0 posle 78 minuta tenisa. Ni treći set nije se previše razlikovao, s tim da je Kirjos ovoga puta u trećem gemu stigao do prednosti i delovalo je da će scenario biti isti. 

Ipak, Vića uspeva da se vrati u poslednji čas, u trenutku kada je ljubimac domaće publike servirao za meč, ali ne i da dodatno produži duel. Preloman trenutak dogodio se na startu taj-brejk, kada je Kirjos odigrao maestralan pasing šot, posle čega je rutinski priveo meč kraju za konačni trijumf. 

Ovo im je bio drugi međusobni susret u karijeri, a Australijan je zadržao maksimalan učinak, posle slavlja na Mastersu u Kanadi prošle godine, dok će mu rival u borbi za osminu finala biti Žo-Vilfrida Conge iz Francuske, koji je tek posle preokreta i borbe u pet setova uspeo da eliminiše mlađanog Kanađanina Denisa Šapovalova. 

Troicki ipak ostaje u Melburnu jer ga u četvrtak čeka nastup u dublu, zajedno sa Rumunom Marijušom Kopilom protiv indijsko-američke kombinacije Divij Šaran/Rajev Ram.

Dva sata i 14 minuta.

Toliko je trajao otpor Viktora Troickog snažnim servisima (17) Nika Kirjosa, a trajao bi duže da je se naš teniser ranije trgao i razigrao.

Prvi brejk na meču srpski as napravio je tek kada je temperamentni Australijanac grčkog porekla servirao za meč, što nije bilo dovoljno za pokušaj preokreta - 7:5, 6:4, 7:6 (7:2).

U taj-brejku trećeg seta bilo je 1:1 kada je Troicki napao, a Kirjos pogodio liniju iz potpune defanzive, što je očigledno bio poen koji je jednog podigao, a drugog "ubio". U nastavku taj-brejka, pri rezultatu 4:1 za Kirjosa, Troicki je pokušao da vrati jedan dubok volej rivala, ali je nekontrolisanim bekhendom poslao lopticu pravo glavnom sudiji u - glavu!

Šarmantni Džejms Kjetavong prvo se malo počešao po glavi, a potom nasmejao primajući izvinjenje od našeg tenisera.

Inače, Kjetavong je tokom meča 2. kola Australijan opena imao dosta posla, naročito zbog Kirjosovog temperamenta, a na njegovo insistiranje morao je da zatraži od redara da izvedu jednog nepristojnog navijača koji se u više navrata nedolično ponašao.

Taj momak imidžom neodoljivo je podsećao upravo na Kirjosa.

U prvom setu nije bilo brejka sve do 11. gema kada je Troicki napravio dve uzastopne dvostruke servis greške, posle čega je Australijanac poveo 6:5. Kirjos je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Kirjos je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom i tu prednost je sačuvao do kraja za vođstvo od 2:0 u setovima sa samo dva izgubljena poena na svoj servis od pomenutog brejka.

Australijanac je dobro počeo treći set, poveo je 3:1 i čuvao je brejk prednosti do finiša seta u kojem je imao meč loptu pri rezultatu 5:3, na servis Troickog. Kada to nije iskoristio, Kirjos je u narednom gemu servirajući za meč dozvolio našem teniseru da napravi prvi brejk, nakon čega se otišlo u taj-brejk, a tamo je presudio treći poen.

U borbi za osminu finala 17. teniser sveta igraće protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge, koji je bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova 3:6, 6:3, 1:6, 7:6 (7:4), 7:5.

Australijan open igra se za nagradni fond od 43,2 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar