Сахрана Ивановића сутра у Београду

Породица и пријатељи Оливера Ивановића ноћ су провели у седишту Грађанске иницијативе. Велики број поштовалаца од јуче пали свеће и одаје пошту убијеном. Тело Ивановића биће превезено у 11 часова за Београд, а очекује се да ће га огромна колона возила испратити до административне линије.

Србија 17.01.2018 | 09:40
Сахрана Ивановића сутра у Београду
За то време косовска полиција, како кажу, формирала је посебан тим који ће се бавити истрагом убиства. У Приштини најављују да ће, ако буде потребно, позвати и ФБИ.
 
Десетине људи из Северне Митровице, са севера Косова, али и из централне Србије стајало је ноћас у редовима да ода почаст Оливеру Ивановићу.

Тело Ивановића биће превезено у 11 часова за Београд, а очекује се да ће га оргомна колона возила испратити до административне линије. Ивановић ће суитра бити сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Ивановић је убијен јуче испред просторија своје странке у Косовској Митровици. Налази обдукције су показали да је у њега пуцано из пиштоља "дуга деветка", а погођен је са шест хитаца.

Након седнице Савета за националну безбедност, председник Србије Александар Вучић је рекао да је договорено да се упути писмо органима Еулекса и Унмика са захтевом да државни органи Србије учествују у истрази, док је српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло предистражни поступак.

Директор косовске полиције Шпенд Мађуни изјавио је да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Ивановића.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да ће, уколико буде потребе, позвати и ФБИ да се укључи у истрагу убиства лидера ГИ "Слобода, демократија, правда".

Нападачи још нису пронађени, а косовска полиција понудила је 10.000 евра свакоме ко достави информацију о нападачима на Ивановића.

У међувремену, полиција је пронашла аутомобил "опел астра" запаљен у близини места атентата, у Улици војводе Путника. Према речима полиције, верује се да је повезан са злочином, односно да су га убице корситиле као возило за бекство са лица места.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар