Sahrana Ivanovića sutra u Beogradu

Porodica i prijatelji Olivera Ivanovića noć su proveli u sedištu Građanske inicijative. Veliki broj poštovalaca od juče pali sveće i odaje poštu ubijenom. Telo Ivanovića biće prevezeno u 11 časova za Beograd, a očekuje se da će ga ogromna kolona vozila ispratiti do administrativne linije.

Srbija 17.01.2018 | 09:40
Sahrana Ivanovića sutra u Beogradu
Za to vreme kosovska policija, kako kažu, formirala je poseban tim koji će se baviti istragom ubistva. U Prištini najavljuju da će, ako bude potrebno, pozvati i FBI.
 
Desetine ljudi iz Severne Mitrovice, sa severa Kosova, ali i iz centralne Srbije stajalo je noćas u redovima da oda počast Oliveru Ivanoviću.

Telo Ivanovića biće prevezeno u 11 časova za Beograd, a očekuje se da će ga orgomna kolona vozila ispratiti do administrativne linije. Ivanović će suitra biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Ivanović je ubijen juče ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Nalazi obdukcije su pokazali da je u njega pucano iz pištolja "duga devetka", a pogođen je sa šest hitaca.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi, dok je srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo predistražni postupak.

Direktor kosovske policije Špend Mađuni izjavio je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Ivanovića.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da će, ukoliko bude potrebe, pozvati i FBI da se uključi u istragu ubistva lidera GI "Sloboda, demokratija, pravda".

Napadači još nisu pronađeni, a kosovska policija ponudila je 10.000 evra svakome ko dostavi informaciju o napadačima na Ivanovića.

U međuvremenu, policija je pronašla automobil "opel astra" zapaljen u blizini mesta atentata, u Ulici vojvode Putnika. Prema rečima policije, veruje se da je povezan sa zločinom, odnosno da su ga ubice korsitile kao vozilo za bekstvo sa lica mesta.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar