ФА Куп: Лестер дао први "ВАР гол" у Енглеској! И још...

"Колевка фудбала" дочекала је и то. Прекид је трајао 68 секунди.  Прорадио ВАР и у Енглеској - Ихеаначо за историју! Лестер и Вест Хем победили у поновљеним мечевима трећег кола ФА Купа.

Фудбал 16.01.2018 | 23:35
ФА Куп: Лестер дао први "ВАР гол" у Енглеској! И још...
Већ смо писали о томе да је овог јануара енглески фудбалски систем први пут пустио у званичну употребу видео технологију која помаже судијама (ВАР).

Овог уторка, "пао" је и први гол досуђен на основу те методе. Постигао га је у репризи утакмице трећег кола Келећи Ихенаћо, нападач Лестера, у победи против Фллитвуда 2:0.

Судија Џонатан Мос првобитно је поништио у 77. минуту његов гол на асистенцију Ријада Махреза за коначних 2:0. Ипак, "видео" судија Мајк Џонс јавио му је да је играч Флитвуда ипак поставио стопало тако да буде у линији са Ихенаћом, што је погодак учинило регуларним.

Прекид је трајао 68 секунди и завршен је радошћу фудбалера Лестера, који су мирно урадили свој посао и пласирали се у следећу фазу најпрестижнијег куп такмичења на свету.

Нова страница историје енглеског фудбала исписана је вечерас на Кинг Пауер стадиону у Лестеру. Наиме, први пут откако се закотрљала “бубамара” на Острву признат је један гол на основу видео технологије.

Лестер је у поновљеном мечу трећег кола ФА купа на свом терену савладао нижелигаша Флитвуд Таун са 2:0, а други гол који је дао Келечи Ихеаначо у 77. минуту је тај који је понео епитет историјски.

Овај погодак је главни судија прво поништио након што је помоћни арбитар подигао заставицу за офсајд, али је онда “консултовао” ВАР технологију и снимак је показао да нападач Лестера није био у недозвољеној позицији.

Асистент у овој ситуацији био је Ријад Марез. Иначе, ово је баш било Ихеаначово вече пошто је и први гол Лестера у 43. минуту био његово дело.

Вечерас је највише проблема имао Вест Хем који је на свом терену тек после продужетака избацио Шрузбери са 1:0. Једини погодак на утакмици постигао је Рис Бурки у 112. минуту. 

Рединг - Стивенејџ 3:0 (2:0)
Вест Хем - Шрусбери 1:0 (0:0) *после продужетака
Лестер - Флитвуд 2:0 (1:0)
Менфсилд - Кардиф 1:4 (1:1)
Шефилд Венздеј - Карлајл 2:0 (1:0)

у среду

Свонси - Вулверхемптон 20.45
Челси - Норич 20.45
Виган - Борнмут 20.45

Досад формирани парови 4. кола (26-29. јануар):

Ливерпул - ВБА
Питерборо - Лестер
Нотс Каунти - Вулверхемптон/Свонси
Хадерсфилд - Бирмингем
Јеовил - Манчестер јунајтед
Шефилд Венздеј - Рединг
Кардиф - Манчестер сити
МК Донс - Ковентри
Милвол - Рочдејл
Хал - Нотингем Форест
Њупорт - Тотенхем
Шефилд јунајтед - Престон
Саутемптон - Вотфорд
Мидлсбро - Брајтон
Борнмут/Виган - Вест Хем
Њупорт/Челси - Њукасл

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар