FA Kup: Lester dao prvi "VAR gol" u Engleskoj! I još...

"Kolevka fudbala" dočekala je i to. Prekid je trajao 68 sekundi.  Proradio VAR i u Engleskoj - Iheanačo za istoriju! Lester i Vest Hem pobedili u ponovljenim mečevima trećeg kola FA Kupa.

Fudbal 16.01.2018 | 23:35
FA Kup: Lester dao prvi "VAR gol" u Engleskoj! I još...
Već smo pisali o tome da je ovog januara engleski fudbalski sistem prvi put pustio u zvaničnu upotrebu video tehnologiju koja pomaže sudijama (VAR).

Ovog utorka, "pao" je i prvi gol dosuđen na osnovu te metode. Postigao ga je u reprizi utakmice trećeg kola Keleći Ihenaćo, napadač Lestera, u pobedi protiv Fllitvuda 2:0.

Sudija Džonatan Mos prvobitno je poništio u 77. minutu njegov gol na asistenciju Rijada Mahreza za konačnih 2:0. Ipak, "video" sudija Majk Džons javio mu je da je igrač Flitvuda ipak postavio stopalo tako da bude u liniji sa Ihenaćom, što je pogodak učinilo regularnim.

Prekid je trajao 68 sekundi i završen je radošću fudbalera Lestera, koji su mirno uradili svoj posao i plasirali se u sledeću fazu najprestižnijeg kup takmičenja na svetu.

Nova stranica istorije engleskog fudbala ispisana je večeras na King Pauer stadionu u Lesteru. Naime, prvi put otkako se zakotrljala “bubamara” na Ostrvu priznat je jedan gol na osnovu video tehnologije.

Lester je u ponovljenom meču trećeg kola FA kupa na svom terenu savladao niželigaša Flitvud Taun sa 2:0, a drugi gol koji je dao Keleči Iheanačo u 77. minutu je taj koji je poneo epitet istorijski.

Ovaj pogodak je glavni sudija prvo poništio nakon što je pomoćni arbitar podigao zastavicu za ofsajd, ali je onda “konsultovao” VAR tehnologiju i snimak je pokazao da napadač Lestera nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Asistent u ovoj situaciji bio je Rijad Marez. Inače, ovo je baš bilo Iheanačovo veče pošto je i prvi gol Lestera u 43. minutu bio njegovo delo.

Večeras je najviše problema imao Vest Hem koji je na svom terenu tek posle produžetaka izbacio Šruzberi sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ris Burki u 112. minutu. 

Reding - Stivenejdž 3:0 (2:0)
Vest Hem - Šrusberi 1:0 (0:0) *posle produžetaka
Lester - Flitvud 2:0 (1:0)
Menfsild - Kardif 1:4 (1:1)
Šefild Venzdej - Karlajl 2:0 (1:0)

u sredu

Svonsi - Vulverhempton 20.45
Čelsi - Norič 20.45
Vigan - Bornmut 20.45

Dosad formirani parovi 4. kola (26-29. januar):

Liverpul - VBA
Piterboro - Lester
Nots Kaunti - Vulverhempton/Svonsi
Hadersfild - Birmingem
Jeovil - Mančester junajted
Šefild Venzdej - Reding
Kardif - Mančester siti
MK Dons - Koventri
Milvol - Ročdejl
Hal - Notingem Forest
Njuport - Totenhem
Šefild junajted - Preston
Sautempton - Votford
Midlsbro - Brajton
Bornmut/Vigan - Vest Hem
Njuport/Čelsi - Njukasl

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar