Федерер: Гаел је велики тест за Новака, пратите пажљиво!

Роџер Федерер очекује интересантан дуел између Новака Ђоковића и Гаела Монфиса у другом колу Аустралијан опена.

Тенис 17.01.2018 | 20:45
Федерер: Гаел је велики тест за Новака, пратите пажљиво!
Ђоковић је био убедљив другог дана турнира, у свом првом мечу после шест недеља, савладао је Доналда Јанга у три сета.

"Биће то велики тест против Гаела. Мислим да ће бити врло интересантно. Нисам гледао много Новака данас, али резултат показује да се прошетао. Али је јасно да ће му Гаел бити велики тест. Пратите то пажљиво", рекао је Федерер.

Ђоковић је најавио да би упркос шестомесечној паузи могао опет да доминира тениским теренима, као што су Федерер и Рафаел Надал прошле сезоне након сличне паузе.

"Ни мени није било једноставно. Увек је тако када се враћаш. То ми је логично. Мислим да можда узмете Рафу, Новака и мене као пример, да можда због разлике у односу на друге играче, када се вратимо можемо да пронађемо тај висок ниво. Иако се не осећамо добро, и даље моћемо пронаћи начин да одиграмо добро, док би се други мучили одмах и било би им још теже. Да, мислим да је то због наших резултата. Физички и психички ми смо ту, питање је само да ли је наша игра довољно добра. Због тога је интересантно пратити повратак великих играча који се враћају после повреде, попут Стена и Новака ове недеље",објаснио је Швајцарац како су успели да се врате тако добро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар