Убиство Ивановића терористички акт!

Председник Србије Александар Вучић након одржане седнице Савета за националну безбедност рекао да Србија на убиство Оливера Ивановића гледа као на терористички акт!

Србија 16.01.2018 | 13:32
Убиство Ивановића терористички акт!
Након свирепог убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића у Косовоској Митровици, у Председништву је одржана седница Савета за националну безбедност, након које се обратио председник Вучић.

"У име државе Србије, своје име и име Владе изражавам саучешће породици Оливера Ивановића", рекао је Вучић.

Председник је рекао да се убиство Ивановића терети као терористички акт.

"Убиство Ивановића је терористички акт и наше безбедносне службе ће у складу са тим и поступати. Тужилаштво за организовани криминал покренути предистражни поступак и доставити захтеве осталим надлежним органима, МУП, БИА и другим", рекао је Вучић и додао да ово неће проћи некажњено.

Он је рекао да ће бити предузети све мере које су неопходне како би убице Ивановића биле пронађене.

"Пронаћи ћемо убицу или убице, то сам јутрос обећао супрузи Оливера Ивановића", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да у овим тренуцима не може да говори о сазнањима које има.

"Не бих уопште у овим тренуцима да спекулишем, али има детаља који указују на могуће починиоце. Државни органи су ту да се на адекватан начин тиме позабаве", поручио је председник Србије.

Он је истакао да чињеница није догодила на територији коју наше службе ефективно контролишу, неопходно је да се сачека извештај других служби.

Председник је рекао и да је Србију упутила писмо органима Унмика и Еулекса да државни органи Србије учествују у истрази убиства.

"То сам захтевао и од Могерини и од међународне заједнице", истакао је Вучић.

"Убијен је човек који је родитељ, супруг и сасвим сигурно није био неко ко је позивао на сукобе између Срба и Албанаца", истакао је Вучић и још једном упутио саучешће породици и грађанима на КиМ.

"Ко год да је ово извео, ово је напад на породицу Ивановић, на наш народ на Косову, пре свега на северу Косова, на Србију у целини", истакао је председник Србије и изразио очекивање да ће убице бити пронађене.

"Зато и тражимо активно учешће свих фактора и проналажење починилаца", истакао је Вучић и додао да је наша делегација данас напустила дијалог у Бриселу.

"Сулудо је преговарати у оваквом тренутку. када имате свакодневне претње на Косову и Метохији. Весељи је поручио да се Албанци неће зауставити до Ниша, добро смо схватили те претње, као и ћутање оних који је требало да истог секунда реагују. Наша порука Весељију је да неће стићи до Ниша и да исти град могу само да посете као туристи", поручио је председник Србије.

"Да долазе са некаквом војском, да освајају, то нека забораве", рекао је Вучић.

Говорећи на оптужбе Спахијуа да су српске снаге убиле Ивановића, председник Вучић је рекао да доставе доказе.

"Нека нам предочи доказе, ако постоје", поручио је председник.

Он је рекао да има идеја да се све свали на леђа Србији "како би неко други испунио своје политичке циљеве, између осталог - преузимање контроле безбедности на Северу Косова".

Упитан да ли су реалне очекивања да косовске власти открију ко је убио Ивановића с обзиром да до сада није расветљен ниједан злочин над Србима, Вучић је рекао да се нада да ће косовски органи уради посао професионално.

"Молим их да уколико то не могу да нас одмах позову, ми ћемо то да откријемо", рекао је Вучић и додао да је овај злочин толико крупан да не би смео да почне неоткривено и без проналажења јасног злочинца.

Вучић је рекао да се више пута чуо са Гораном Ракићем и да је атмосфера на Косову веома тешка. 

(Ало)
(Фото: Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Хмммммм.

16.01.2018 12:35

Чуј терористички, то само се код вас срба дешава да политичари буду остријељени. Ко рокну Ђинђија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

16.01.2018 12:54

Нисам сигуран? Сиптари или турци? А мозда и устасе? Најприје це бити - цетници.

Name

Једи говна Јоја

16.01.2018 13:23

Шта ти знаш вириш ко миш испод женине сукње папак нераднички , прошетај до Бондстила па питај ко шта ради и ко наређује и покреће погроме Срба на Космету светој Српској земљи смеће једно само знаш од куће типкати ти нешто знаш

Name

КОМЕНТАТОР

16.01.2018 13:32

Искрено саучешће породици, пријатељима и свима који су поштовали г. Оливера. Надам се да ће полиција пронаћи убицу.

Name

реално

16.01.2018 13:50

На Балкану се изгледа припрема нова револуција. Дзаба СФОР, дзаба ЕУ "демокрација". Сауцесници це се обрацунати кадтад.

Name

дзоо

16.01.2018 12:45

Убили га они Срби којим није до мира на КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијево мудо

16.01.2018 13:24

ТИ ЗНАШ ??? КАДА СИ ТИ БИО У МИТРОВИЦИ ??? ЗНАШ ЛИ НЕКОГА КО ЖИВИ НА КОСОВУ ???? КАД БУДЕШ ТАМО БИО ПРИЧАО С ЉУДИМА ОНДА ЛЕЛЕМУДАЈ И ПИШИ ДО ТАДА ЋУТИ!

Name

БОБА

16.01.2018 13:04

ОВАКО СУ ГОВОРИЛИ ЗА УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРИЈАНОВИЋ КАО СВЕ СЕ ЗНА. ВРЛО БРЗО ЋЕ БИТИ ОТКРИВЕН ПОЧИНИОЦ ПА ШТА СЕ ДЕШАВА. ДОБРО СЛУШАЈТЕ ШТА СЕ ГОВОРИ.СВЕ ПРАЗНЕ ПРИЧЕ.МОЈЕ САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ ИВАНОВИЋ ЊИМА ЈЕ НАЈГОРЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

16.01.2018 13:28

Цуј ста казе 100/1 , ако они не могу ми цемо да откријемо убицу. Смрди ми на слуцај убиства господина Дјиндјица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мустафа

16.01.2018 13:30

Убиство наруцили они којима не одговара договор у Бриселу. А ти могу бити сви јер никоме не одговара да се прица о ријесењу. Он је само колетарална стета,слуцајни пролазник,.... Сауцесце породици. Немојте заборавити да је био муз и отац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ллилили

16.01.2018 13:55

Лудости се увјек дешавају.

Name

краљ

16.01.2018 14:07

хттпс://www.клиx.ба/вијести/регија/супруга-оливера-ивановица-зна-се-ко-је-и-ста-урадио-ово-се-неце-добро-заврсити/180116056

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика Вучић - Додик - Ђукановић

16.01.2018 14:32

Развило се црно времена опадања,набујао шљам и разврат и пороци,Подиго се трули задах пропадања,Умрли су сви хероји и пророци. Прогледала све јазбине и канали,На високо подигли се сутерени,Сви подмукли,сви проклети и сви мали постали су наши суверени. Покрадени сви храмови и ћивоти,Исмејане све врлине и поштење,Понижени сви градови и животи,Упрљано и опело и крштење. Закована петвековна звона буне,Побегао дух јединства и бог рата,Обесишмо све празнике и трибуне,Гојимо се од грехова и од блата. Од пандура створили смо великаше,Достојанства поделише идиоти,Лопови нам израђују богаташе,Мрачне душе назваше се патриоти. Своју мудрост расточисмо на изборе,Своју храброст на подвале и обебе,Будућности затровасмо све изворе,А поразе прогласисмо за поведе. Уместо светле историје и гробова Васкрсли смо све пигмеје и репове,Од несрећне браће наше,од робова,Затворисмо своје очи и џепове. Остала нам још прашинеа на хартији,Ко једина успомена на џинове,Сад сву славу пронађосмо у партији,Пир поруге дохватио све синове. Под срамотом живи наше поколење,Не чују се ни протести ни јауци,под срамотом живи наше јавно мнење,Нараштаји,који сишу ко пауци.

ОДГОВОРИТЕ