Ubistvo Ivanovića teroristički akt!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon održane sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da Srbija na ubistvo Olivera Ivanovića gleda kao na teroristički akt!

Srbija 16.01.2018 | 13:32
Ubistvo Ivanovića teroristički akt!
Nakon svirepog ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovoskoj Mitrovici, u Predsedništvu je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon koje se obratio predsednik Vučić.

"U ime države Srbije, svoje ime i ime Vlade izražavam saučešće porodici Olivera Ivanovića", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se ubistvo Ivanovića tereti kao teroristički akt.

"Ubistvo Ivanovića je teroristički akt i naše bezbednosne službe će u skladu sa tim i postupati. Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenuti predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP, BIA i drugim", rekao je Vučić i dodao da ovo neće proći nekažnjeno.

On je rekao da će biti preduzeti sve mere koje su neophodne kako bi ubice Ivanovića bile pronađene.

"Pronaći ćemo ubicu ili ubice, to sam jutros obećao supruzi Olivera Ivanovića", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da u ovim trenucima ne može da govori o saznanjima koje ima.

"Ne bih uopšte u ovim trenucima da spekulišem, ali ima detalja koji ukazuju na moguće počinioce. Državni organi su tu da se na adekvatan način time pozabave", poručio je predsednik Srbije.

On je istakao da činjenica nije dogodila na teritoriji koju naše službe efektivno kontrolišu, neophodno je da se sačeka izveštaj drugih službi.

Predsednik je rekao i da je Srbiju uputila pismo organima Unmika i Euleksa da državni organi Srbije učestvuju u istrazi ubistva.

"To sam zahtevao i od Mogerini i od međunarodne zajednice", istakao je Vučić.

"Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug i sasvim sigurno nije bio neko ko je pozivao na sukobe između Srba i Albanaca", istakao je Vučić i još jednom uputio saučešće porodici i građanima na KiM.

"Ko god da je ovo izveo, ovo je napad na porodicu Ivanović, na naš narod na Kosovu, pre svega na severu Kosova, na Srbiju u celini", istakao je predsednik Srbije i izrazio očekivanje da će ubice biti pronađene.

"Zato i tražimo aktivno učešće svih faktora i pronalaženje počinilaca", istakao je Vučić i dodao da je naša delegacija danas napustila dijalog u Briselu.

"Suludo je pregovarati u ovakvom trenutku. kada imate svakodnevne pretnje na Kosovu i Metohiji. Veselji je poručio da se Albanci neće zaustaviti do Niša, dobro smo shvatili te pretnje, kao i ćutanje onih koji je trebalo da istog sekunda reaguju. Naša poruka Veseljiju je da neće stići do Niša i da isti grad mogu samo da posete kao turisti", poručio je predsednik Srbije.

"Da dolaze sa nekakvom vojskom, da osvajaju, to neka zaborave", rekao je Vučić.

Govoreći na optužbe Spahijua da su srpske snage ubile Ivanovića, predsednik Vučić je rekao da dostave dokaze.

"Neka nam predoči dokaze, ako postoje", poručio je predsednik.

On je rekao da ima ideja da se sve svali na leđa Srbiji "kako bi neko drugi ispunio svoje političke ciljeve, između ostalog - preuzimanje kontrole bezbednosti na Severu Kosova".

Upitan da li su realne očekivanja da kosovske vlasti otkriju ko je ubio Ivanovića s obzirom da do sada nije rasvetljen nijedan zločin nad Srbima, Vučić je rekao da se nada da će kosovski organi uradi posao profesionalno.

"Molim ih da ukoliko to ne mogu da nas odmah pozovu, mi ćemo to da otkrijemo", rekao je Vučić i dodao da je ovaj zločin toliko krupan da ne bi smeo da počne neotkriveno i bez pronalaženja jasnog zločinca.

Vučić je rekao da se više puta čuo sa Goranom Rakićem i da je atmosfera na Kosovu veoma teška. 

(Alo)
(Foto: Tanjug)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Hmmmmmm.

16.01.2018 12:35

Čuj teroristički, to samo se kod vas srba dešava da političari budu ostrijeljeni. Ko roknu Đinđija?

ODGOVORITE
Name

Joja

16.01.2018 12:54

Nisam siguran? Siptari ili turci? A mozda i ustase? Najprije ce biti - cetnici.

Name

Jedi govna Joja

16.01.2018 13:23

Šta ti znaš viriš ko miš ispod ženine suknje papak neradnički , prošetaj do Bondstila pa pitaj ko šta radi i ko naređuje i pokreće pogrome Srba na Kosmetu svetoj Srpskoj zemlji smeće jedno samo znaš od kuće tipkati ti nešto znaš

Name

KOMENTATOR

16.01.2018 13:32

Iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poštovali g. Olivera. Nadam se da će policija pronaći ubicu.

Name

realno

16.01.2018 13:50

Na Balkanu se izgleda priprema nova revolucija. Dzaba SFOR, dzaba EU "demokracija". Saucesnici ce se obracunati kadtad.

Name

dzoo

16.01.2018 12:45

Ubili ga oni Srbi kojim nije do mira na KM.

ODGOVORITE
Name

Lijevo mudo

16.01.2018 13:24

TI ZNAŠ ??? KADA SI TI BIO U MITROVICI ??? ZNAŠ LI NEKOGA KO ŽIVI NA KOSOVU ???? KAD BUDEŠ TAMO BIO PRIČAO S LJUDIMA ONDA LELEMUDAJ I PIŠI DO TADA ĆUTI!

Name

BOBA

16.01.2018 13:04

OVAKO SU GOVORILI ZA UBISTVO JELENE MARIJANOVIĆ KAO SVE SE ZNA. VRLO BRZO ĆE BITI OTKRIVEN POČINIOC PA ŠTA SE DEŠAVA. DOBRO SLUŠAJTE ŠTA SE GOVORI.SVE PRAZNE PRIČE.MOJE SAUČEŠĆE PORODICI IVANOVIĆ NJIMA JE NAJGORE .

ODGOVORITE
Name

blbl

16.01.2018 13:28

Cuj sta kaze 100/1 , ako oni ne mogu mi cemo da otkrijemo ubicu. Smrdi mi na slucaj ubistva gospodina Djindjica.

ODGOVORITE
Name

Mustafa

16.01.2018 13:30

Ubistvo narucili oni kojima ne odgovara dogovor u Briselu. A ti mogu biti svi jer nikome ne odgovara da se prica o rijesenju. On je samo koletaralna steta,slucajni prolaznik,.... Saucesce porodici. Nemojte zaboraviti da je bio muz i otac.

ODGOVORITE
Name

llilili

16.01.2018 13:55

Ludosti se uvjek dešavaju.

Name

kralj

16.01.2018 14:07

https://www.klix.ba/vijesti/regija/supruga-olivera-ivanovica-zna-se-ko-je-i-sta-uradio-ovo-se-nece-dobro-zavrsiti/180116056

ODGOVORITE
Name

Politika Vučić - Dodik - Đukanović

16.01.2018 14:32

Razvilo se crno vremena opadanja,nabujao šljam i razvrat i poroci,Podigo se truli zadah propadanja,Umrli su svi heroji i proroci. Progledala sve jazbine i kanali,Na visoko podigli se sutereni,Svi podmukli,svi prokleti i svi mali postali su naši suvereni. Pokradeni svi hramovi i ćivoti,Ismejane sve vrline i poštenje,Poniženi svi gradovi i životi,Uprljano i opelo i krštenje. Zakovana petvekovna zvona bune,Pobegao duh jedinstva i bog rata,Obesišmo sve praznike i tribune,Gojimo se od grehova i od blata. Od pandura stvorili smo velikaše,Dostojanstva podeliše idioti,Lopovi nam izrađuju bogataše,Mračne duše nazvaše se patrioti. Svoju mudrost rastočismo na izbore,Svoju hrabrost na podvale i obebe,Budućnosti zatrovasmo sve izvore,A poraze proglasismo za povede. Umesto svetle istorije i grobova Vaskrsli smo sve pigmeje i repove,Od nesrećne braće naše,od robova,Zatvorismo svoje oči i džepove. Ostala nam još prašinea na hartiji,Ko jedina uspomena na džinove,Sad svu slavu pronađosmo u partiji,Pir poruge dohvatio sve sinove. Pod sramotom živi naše pokolenje,Ne čuju se ni protesti ni jauci,pod sramotom živi naše javno mnenje,Naraštaji,koji sišu ko pauci.

ODGOVORITE