ЕП: Како до +4 против Исланда?

Рукометаши Србије играју против Исланда од 18:15 меч за "бити ил' не бити" на Европском првенству у Хрватској.

Остали спортови 16.01.2018 | 14:00
ЕП: Како до +4 против Исланда?
После два убедљива пораза, 32:22 од домаћина и 30:25 од Шведске, "Орлови" морају да победе други скандинавски тим ако желе у наредну фазу такмичења.

Међутим, није довољна само победа, него она мора бити остварена са најмање четири гола разлике, како би Србија била испред Исланда у међусобном скору.

"Зицери су нас коштали победе против Шведске. Имали смо прикључак за минус један, нисмо искористили пар шанси. Закувало би се, ушли би у егал завршницу и можда дошли до победе. Са Исландом ћемо ући хладне главе. Нема више шта да се прича. Морамо да их победимо са четири гола разлике. Потрудићемо се да тако и буде. Играју Исланђани јако брзо. То нама не одговара. Издвојио бих легендарног Сигурдсона, Смарасона, добре бекове и голмана са искуством играња у немачкој Бундеслиги. Играју јако добро. Покушаћемо да се спремимо и добијемо меч", рекао је бек Богдан Радивојевић. 

Овај меч би могао да буде последњи у репрезентативној каријере Петра Ненадића, који је после Шведске најавио повлачење из националног тима. 

"Циљ су ми биле Олимпијске игре, али све више увидјам да је мом организму потребно више времена за одмор. Нисам ни сам задовољан играма које пружам у репрезентацији. Долазим после исцрпљујуцих месеци у клубу. Моја породица и пријатељи заслужују више времена од мене. Као репрезентација једино смо били конкурентни за врх те 2012. године. Ми смо још једна пропуштена генерација, поготово моја генерација", закључио је Ненадић. 

Рукометаши имају испред себе још 60 минута током којих могу да избришу све што се до сада догодило. Па и унутрашње сукобе који сигурно нису толико бенигни како се представља.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Синнy боy

16.01.2018 13:05

Исланд не спада у Скандинавске земље које чине Шведска, Норвешка, Данска и Финска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ

16.01.2018 14:52

Хајде ти мало у школу, па на часове географије!

Name

Медо

16.01.2018 16:36

Учитељу, надам се да ти никоме ниси учитељ. Исланд се налази на стотине километара од Скандинавије и нема са њима никакве везе.