ЕП - Вујовић жестоко: Рукомет воде дебили!

Вујовић: Направили циркус од рукомета, воде га дебили! Селектор Словеније Веселин Вујовић био је љут после ремија Словенаца са Немачком рекавши да су људи који воде рукомет од њега направили "циркус".  Направили су циркус од њега, па зашто не бих и ја? „За мене је моја екипа победник. Да је било мало правде, Словенија би данас имала четири бода, а замислите, има један“, каже селектор Словеније.  Вујовић о дебилима: Правило за које нико није чуо! "Хтео сам да направим спрдњу, неки шоу. Они су већ ионако направили циркус од рукомета, па зашто се ја не бих прикључио?", причао је Веселин Вујовић у Загребу.

Остали спортови 16.01.2018 | 16:15
ЕП - Вујовић жестоко: Рукомет воде дебили!
Вујовић је шокиран судијском одлуком да досуде седмерац после истека времена, којим су Немци дошли до изједначења и бода на Европском првенству Хрватској резултатом 25:25.

Судије су процениле да је Благотиншек засметао извођењу одлучујућег ударца Немаца и судије су Благотиншека искључиле, а Немачкој судиле седмерац који је искористио Рајхман.

"То је једно рукометно правило за које не зна нико осим судија и делегата. Они кажу да, ако ниси удаљен три метра од извођача у задњим секундама онда, будући да нема времена да те искључе, досуде седмерац", рекао је Вујовић после утакмице, а пренели су словеначки медији. 

Немачка је на девет секунди до краја стигла до изједначења - 24:24, да би Словенија потом на пет секунди пре истека времена стигла до нове предности. Након тога је уследила описана ситуација. 

"Први пут у историји примењено је то правило, наравно, против Словеније. Судије су довеле утакмицу у егал тако што су измислили седмерац на Геншајмеру, који нико није видео, па су искључили Кавтичника и Шербеца на клупу и два минута смо играли с четири играча. Примили смо те голове и Немци су дошли у егал у утакмици у којој нису имали никакве шансе. За мене је моја екипа победник. Да је било мало правде, Словенија би данас имала четири бода, а замислите, има један. Али то ће заборавити и медији и сви други. Негде ће писати да је Словенија била пета, шеста или дванаеста на овом првенству, причаће се да су ови играчи лоши, а да сам ја лош селектор. Ништа, идемо да добијемо Црну Гору и да уђемо у други круг, али не знам колико ћу издржати у овим условима", рекао је Вујовић.

Селектор Словеније, разочаран одлуком судија Миндаугаса Гиталиса и Ваидаса Мазеика из Литваније, у протесту је стао на гол, али се после кратке расправе ипак померио и пустио Немце да изведу седмерац.

"Хтео сам да направим спрдњу, неки 'шоу'. Они су већ ионако направили циркус од рукомета, па зашто се ја не бих прикључио? Направили су спорт смешним, јер га воде дебили. Моји играчи и људи на клупи су дисциплиновани а ја сам такав какав јесам, па су ме замолили да испоштујем судијску одлуку", рекао је Вујовић.

Он је од судија затражио објашњење после утакмице.

"Питао сам их зашто нису немачког играча искључили напад пре кад смо ми изводили брзи центар, а они мени 'Па, постигли сте гол.' Ја их питам зашто нисте зауставили време и искључили их, а они мени да 'Нећемо сад о томе'", рекао је селектор Словеније.

Његова репрезентација остала је без победе због видеотехнологије која је први пут уведена на овом првенству.

"Ми смо напредна земља, па нек смо ми добили по задњици од нове технологије", закључио је Вујовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар