АО: Лацко избацио Раонића, одлични Вердаско!

Друго изненађење – Лацко избацио Раонића! Други дан такмичења на Аустралијан Опену донео нам је и друго изненађење, после елиминације седмог носиоца Џека Сока у уводној рунди. Фернандо Вердаско елиминисао је Роберта Баутисту-Агута на старту Аустралијан Опена.

Тенис 16.01.2018 | 10:30
АО: Лацко избацио Раонића, одлични Вердаско!
Нандо је сјајном игром у три сета потпуно заслужено елиминисао земљака, који је био постављен за двадесетог носиоца на првом Гренд Слему сезоне – 6:1, 7:5, 7:5.

Први сегмент игре трајао је тек нешто више од пола часа, пошто је Вердаско експресно стигао до огромних 4:0, односно вођства у сетовима.

Ипак, Баутиста-Агут успео је да узврати већ на старту другог, направивши брејк, али не и да изједначи. Фернандо се вратио у одлучујућем тренутку, спасавши претходно сет лопту, да би потом казнио промашаје ривала за доалазак на корак од проласка у наредну рунду. 

И трећи сет почео је на истоветан начин као претходну, само је Вердаско овога пут већ у четвтом гему успео да узврати одузетим сервисом. Роберто је затим спасао прву меч лопту, а код друге, приликом свог сервиса, већ није имао шансе. 

Он ће у наредној рунди играти са Максимилијаном Мартерером из Немачке, који је такође био бољи од сународника Седик-Марсела Штебеа поприлично убедљиво – 6:0, 6:3, 6:4. 

У још једном националном дербију, чешки окршај припао је Јирију Веселом, који је максималним резултатом поразио Вацлава Шафранека – 6:4, 6:3, 6:3. 

У наредну рунду прошао је и Адријан Манарино из Француске победивши Италијана Матеа Беретинија 6:4, 6:4, 6:4, који је заменио повређеног Филипа Крајиновића.

Друго изненађење – Лацко избацио Раонића! Други дан такмичења на Аустралијан Опену донео нам је и друго изненађење, после елиминације седмог носиоца Џека Сока у уводној рунди.

Милош Раонић, који је био постављен за 22. носиоца, поражен је на отварању првог Гренд Слема сезоне од Лукаша Лацка из Словачке после преокрета у четири сета – 3:1 (6:7(5), 7:5, 7:5, 7:6(4)).

Није деловало да ћемо видети такав исход, пошто је Милош већ у другом гему стигао до брејка, али је Лукаш убрзо узвратио.

Међутим, иако успева да добије тај-брејк, Раонић није успео да преузме контролу над мечом, што је Лацко казнио у дванаестом гему другог дела игре – када је одузео сервис противнику за изједначење. 

Трећи сет донео нам је прегршт брејк прилика на обе стране, да би Словак поново био концентрисаниији кад је важније и другу шансу претворио у преокрет. 

Високи Канађанин успео је да неутралише меч лопту, али не и да избегне пораз јер је овога пута Лацко био тај који се боље снашао у тај-брејку и потпуно заслужено стигао до великог тријумфа.

У борби за трећу рунду очекује га Аргентинац Николас Кикер који је у маратону од скоро четири часа и пет сетова елиминисао Џордана Томпсона из Аустралије – 3:2 (6:3, 6:1, 4:6, 3:6, 6:3).

Истовремено, Давид Гофан, Белгијанац који је седми фаворит турнира, морао је да прави преокрет против Матијаса Бачингера из Аустрије, али је ипак без превише проблема то и успео да учини – 3:1 (6:7(3), 6:3, 6:2, 6:4).

Програм дана код мушкараца победом је отворио Мађар Мартон Фушович из Мађарске над Рубеном Алботом из Молдавије 3:1 (6:2, 6:3, 4:6, 7:5).

С друге стране, Американац Сем Квери није имао проблема против Фелисијана Лопеса из Шпаније 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), млађани Александер Зверев из Немачке помало се намучио са Италијаном Томасом Фабијаном (6:1, 7:6(5), 7:5), док је искусни Француз Жилијан Бенето после преокрета савладао Јапанца Торо Данијела и заказао дуел са Гофаном – 3:1 (6:7(6), 7:6(0), 6:4, 6:1).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар