AO: Lacko izbacio Raonića, odlični Verdasko!

Drugo iznenađenje – Lacko izbacio Raonića! Drugi dan takmičenja na Australijan Openu doneo nam je i drugo iznenađenje, posle eliminacije sedmog nosioca Džeka Soka u uvodnoj rundi. Fernando Verdasko eliminisao je Roberta Bautistu-Aguta na startu Australijan Opena.

Tenis 16.01.2018 | 10:30
AO: Lacko izbacio Raonića, odlični Verdasko!
Nando je sjajnom igrom u tri seta potpuno zasluženo eliminisao zemljaka, koji je bio postavljen za dvadesetog nosioca na prvom Grend Slemu sezone – 6:1, 7:5, 7:5.

Prvi segment igre trajao je tek nešto više od pola časa, pošto je Verdasko ekspresno stigao do ogromnih 4:0, odnosno vođstva u setovima.

Ipak, Bautista-Agut uspeo je da uzvrati već na startu drugog, napravivši brejk, ali ne i da izjednači. Fernando se vratio u odlučujućem trenutku, spasavši prethodno set loptu, da bi potom kaznio promašaje rivala za doalazak na korak od prolaska u narednu rundu. 

I treći set počeo je na istovetan način kao prethodnu, samo je Verdasko ovoga put već u četvtom gemu uspeo da uzvrati oduzetim servisom. Roberto je zatim spasao prvu meč loptu, a kod druge, prilikom svog servisa, već nije imao šanse. 

On će u narednoj rundi igrati sa Maksimilijanom Martererom iz Nemačke, koji je takođe bio bolji od sunarodnika Sedik-Marsela Štebea poprilično ubedljivo – 6:0, 6:3, 6:4. 

U još jednom nacionalnom derbiju, češki okršaj pripao je Jiriju Veselom, koji je maksimalnim rezultatom porazio Vaclava Šafraneka – 6:4, 6:3, 6:3. 

U narednu rundu prošao je i Adrijan Manarino iz Francuske pobedivši Italijana Matea Beretinija 6:4, 6:4, 6:4, koji je zamenio povređenog Filipa Krajinovića.

Drugo iznenađenje – Lacko izbacio Raonića! Drugi dan takmičenja na Australijan Openu doneo nam je i drugo iznenađenje, posle eliminacije sedmog nosioca Džeka Soka u uvodnoj rundi.

Miloš Raonić, koji je bio postavljen za 22. nosioca, poražen je na otvaranju prvog Grend Slema sezone od Lukaša Lacka iz Slovačke posle preokreta u četiri seta – 3:1 (6:7(5), 7:5, 7:5, 7:6(4)).

Nije delovalo da ćemo videti takav ishod, pošto je Miloš već u drugom gemu stigao do brejka, ali je Lukaš ubrzo uzvratio.

Međutim, iako uspeva da dobije taj-brejk, Raonić nije uspeo da preuzme kontrolu nad mečom, što je Lacko kaznio u dvanaestom gemu drugog dela igre – kada je oduzeo servis protivniku za izjednačenje. 

Treći set doneo nam je pregršt brejk prilika na obe strane, da bi Slovak ponovo bio koncentrisaniiji kad je važnije i drugu šansu pretvorio u preokret. 

Visoki Kanađanin uspeo je da neutrališe meč loptu, ali ne i da izbegne poraz jer je ovoga puta Lacko bio taj koji se bolje snašao u taj-brejku i potpuno zasluženo stigao do velikog trijumfa.

U borbi za treću rundu očekuje ga Argentinac Nikolas Kiker koji je u maratonu od skoro četiri časa i pet setova eliminisao Džordana Tompsona iz Australije – 3:2 (6:3, 6:1, 4:6, 3:6, 6:3).

Istovremeno, David Gofan, Belgijanac koji je sedmi favorit turnira, morao je da pravi preokret protiv Matijasa Bačingera iz Austrije, ali je ipak bez previše problema to i uspeo da učini – 3:1 (6:7(3), 6:3, 6:2, 6:4).

Program dana kod muškaraca pobedom je otvorio Mađar Marton Fušovič iz Mađarske nad Rubenom Albotom iz Moldavije 3:1 (6:2, 6:3, 4:6, 7:5).

S druge strane, Amerikanac Sem Kveri nije imao problema protiv Felisijana Lopesa iz Španije 3:0 (6:3, 6:4, 6:2), mlađani Aleksander Zverev iz Nemačke pomalo se namučio sa Italijanom Tomasom Fabijanom (6:1, 7:6(5), 7:5), dok je iskusni Francuz Žilijan Beneto posle preokreta savladao Japanca Toro Danijela i zakazao duel sa Gofanom – 3:1 (6:7(6), 7:6(0), 6:4, 6:1).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar