Јапански премијер обожава Пиксија

Председник Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић приредили су у Дому гарде на Топчидеру свечану вечеру за јапанског премијера Шинзоа Абеа, који борави у посети Србији.

Србија 16.01.2018 | 08:58
Јапански премијер обожава Пиксија
"Сигуран сам да ваша посета представља прекретницу у развоју наших односа", рекао је Вучић у здравици.

Председник Србије истакао је да је "ретко када имао прилику да види тако скромне, пристојне и добре људе", попут јапанског премијера и његове супруге, која је такође присуствовала вечери у Дому гарде.

Вучић је рекао да је много учио о Јапану, те је навео поједина места која би још желео да посети како би, како је додао, све што је до сада видео у Јапану могао да склопи у једну прелепу слику.

Вучић се нашалио и да Срби, за разлику од Јапанаца, не једу здраву храну.

Истакао је да је Србима највише стало да се примети да су добри домаћини, те је пожелео гостима из Јапана да се у Београду осећају као код куће.

Јапански премијер се у својој здравици присетио, како је рекао, велике помоћи коју је Србија пружила тој земљи после земљотреса 2011. године.

"Никад нећемо заборавити то", нагласио је Абе.

Он је изразио задовољство што је дошао у Србију, истичући да је чуо похвале о гостопримству Срба од Јапанаца, који су боравили у нашој земљи.

"Ја сам данас у Србији захваљујући вашем добром годстопримству. Желим срдачно да захвалим председнику Вучићу и свима на добродошлици", рекао је Абе.

Јапански премијер је искористио прилику и да нагласио да је Србија Јапанцима позната и као спортска сила.

Као пример српских спортиста, познатих у Јапану, Абе је навео Новака Ђоковића, ватерполисте, кошаркаше, а посебно је истакао фудбалера Драгана Стојковића Пиксија, који је играо у Јапану.

"Јапанци су гледали његову фантастичну игру коју је показао одмах након почетка јапанске професионалне фудбалске игре", рекао је Абе.

Премијер Јапана је изразио уверење да ће Србија освојити више од 15 медаља на Летњим олимпијским играма, које ће бити одржане 2020. године у Јапану.

"Председник Србије је рекао да ће Србија освојити 15 медаља, а ја сигуран да ћете имати више од 15", рекао је Абе.

Јапански премијер честитао је окупљенима Српску Нову годину и подвукао значај будућих пријатељских односа између Јапана и Србије.

За истим столом на вечери у Дому гарде седели су јапански премијер са супругом, председник Вучић, премијерка Брнабић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, шеф дипломатије Ивица Дачић.

Уваженим гостима приређен је краћи културно-уметнички програм.

Вечери су присуствовали чланови Владе Србије, угледне личности из политичког, привредног и јавног живота.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аqуа

16.01.2018 23:12

Ја мислим овај вуциц колико је умисљен да се он пред огледалом сам себи диви.

ОДГОВОРИТЕ