Japanski premijer obožava Piksija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić priredili su u Domu garde na Topčideru svečanu večeru za japanskog premijera Šinzoa Abea, koji boravi u poseti Srbiji.

Srbija 16.01.2018 | 08:58
Japanski premijer obožava Piksija
"Siguran sam da vaša poseta predstavlja prekretnicu u razvoju naših odnosa", rekao je Vučić u zdravici.

Predsednik Srbije istakao je da je "retko kada imao priliku da vidi tako skromne, pristojne i dobre ljude", poput japanskog premijera i njegove supruge, koja je takođe prisustvovala večeri u Domu garde.

Vučić je rekao da je mnogo učio o Japanu, te je naveo pojedina mesta koja bi još želeo da poseti kako bi, kako je dodao, sve što je do sada video u Japanu mogao da sklopi u jednu prelepu sliku.

Vučić se našalio i da Srbi, za razliku od Japanaca, ne jedu zdravu hranu.

Istakao je da je Srbima najviše stalo da se primeti da su dobri domaćini, te je poželeo gostima iz Japana da se u Beogradu osećaju kao kod kuće.

Japanski premijer se u svojoj zdravici prisetio, kako je rekao, velike pomoći koju je Srbija pružila toj zemlji posle zemljotresa 2011. godine.

"Nikad nećemo zaboraviti to", naglasio je Abe.

On je izrazio zadovoljstvo što je došao u Srbiju, ističući da je čuo pohvale o gostoprimstvu Srba od Japanaca, koji su boravili u našoj zemlji.

"Ja sam danas u Srbiji zahvaljujući vašem dobrom godstoprimstvu. Želim srdačno da zahvalim predsedniku Vučiću i svima na dobrodošlici", rekao je Abe.

Japanski premijer je iskoristio priliku i da naglasio da je Srbija Japancima poznata i kao sportska sila.

Kao primer srpskih sportista, poznatih u Japanu, Abe je naveo Novaka Đokovića, vaterpoliste, košarkaše, a posebno je istakao fudbalera Dragana Stojkovića Piksija, koji je igrao u Japanu.

"Japanci su gledali njegovu fantastičnu igru koju je pokazao odmah nakon početka japanske profesionalne fudbalske igre", rekao je Abe.

Premijer Japana je izrazio uverenje da će Srbija osvojiti više od 15 medalja na Letnjim olimpijskim igrama, koje će biti održane 2020. godine u Japanu.

"Predsednik Srbije je rekao da će Srbija osvojiti 15 medalja, a ja siguran da ćete imati više od 15", rekao je Abe.

Japanski premijer čestitao je okupljenima Srpsku Novu godinu i podvukao značaj budućih prijateljskih odnosa između Japana i Srbije.

Za istim stolom na večeri u Domu garde sedeli su japanski premijer sa suprugom, predsednik Vučić, premijerka Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, šef diplomatije Ivica Dačić.

Uvaženim gostima priređen je kraći kulturno-umetnički program.

Večeri su prisustvovali članovi Vlade Srbije, ugledne ličnosti iz političkog, privrednog i javnog života.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aqua

17.01.2018 00:12

Ja mislim ovaj vucic koliko je umisljen da se on pred ogledalom sam sebi divi.

ODGOVORITE