ЕП: Циљ су 4 гола, а Исланђанима је трчање "у крви"!

Жеља наших рукометаша да се нађу у Загребу није спорна. Ипак, свима је јасно колико ће бити тешко.

Остали спортови 16.01.2018 | 10:45
ЕП: Циљ су 4 гола, а Исланђанима је трчање "у крви"!
Да би се српски рукометаши пласирали у следећу фазу Европског првенства, биће им потребна победа против Исланда од четири гола разлике.

Сви у табору "орлова" знају да ће бити тешко, али и истичу да се не предају и не одустају.

"Мораћемо да претрчимо Исланд, коме је трчање у крви. Покушаћемо да дамо све од себе и да се нађемо у Загребу. Комбиновао сам у првој утакмици како бих сачувао снагу за преостале две. Имали смо три замене одбрана-напад, пали на техничким грешкама", рекао је Цветковић уочи утакмице.

Репрезентацији Србије је потребна победа над Исландом са четири гола разлике ако жели да прође у други круг.

Србија је у прве две утакмице поражена од домаћина Хрватске и Шведске.

"Швеђанима смо покушали да парирамо и трчањем. Не могу да будем незадовољан. Вратили смо се из једног негативног резултата, били у активној позицији, али је потрошња довела до тога да се дода још мало снаге за преокрет", казао је Цветковић.

Он је навео да Србија нема адекватне замене и рекао да је доста играча отказало учешће.

Селектор је навео да је још непозната ситуација око повреде Стефана Вујића и да се нада да ће моћи да рачуна на њега против Исланда, али да не зна колико ће моћи да помогне.

Цветковић је коментарисао одлуку Петра Ненадића који је најавио опроштај, уз речи да је то "његова одлука, а наше да испоштујемо".

Рукометаш Богдан Радивојевић рекао је да Србија мора да иде на победу.

"Ући ћемо хладне главе. Нема више шта да се прича. Морамо да их победимо са четири гола разлике. Потрудићемо се да тако и буде. Играју Исланђани јако брзо. То нама не одговара. Издвојио бих легендарног Сигурдсона, Смарасона, добре бекове и голмана са искуством играња у немачкој Бундеслиги. Играју јако добро. Покушаћемо да се спремимо и добијемо меч", рекао је Радивојевић.

Утакмица ће се играти у уторак од 18.15 у Сплиту.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар