EP: Cilj su 4 gola, a Islanđanima je trčanje "u krvi"!

Želja naših rukometaša da se nađu u Zagrebu nije sporna. Ipak, svima je jasno koliko će biti teško.

Ostali sportovi 16.01.2018 | 10:45
EP: Cilj su 4 gola, a Islanđanima je trčanje "u krvi"!
Da bi se srpski rukometaši plasirali u sledeću fazu Evropskog prvenstva, biće im potrebna pobeda protiv Islanda od četiri gola razlike.

Svi u taboru "orlova" znaju da će biti teško, ali i ističu da se ne predaju i ne odustaju.

"Moraćemo da pretrčimo Island, kome je trčanje u krvi. Pokušaćemo da damo sve od sebe i da se nađemo u Zagrebu. Kombinovao sam u prvoj utakmici kako bih sačuvao snagu za preostale dve. Imali smo tri zamene odbrana-napad, pali na tehničkim greškama", rekao je Cvetković uoči utakmice.

Reprezentaciji Srbije je potrebna pobeda nad Islandom sa četiri gola razlike ako želi da prođe u drugi krug.

Srbija je u prve dve utakmice poražena od domaćina Hrvatske i Švedske.

"Šveđanima smo pokušali da pariramo i trčanjem. Ne mogu da budem nezadovoljan. Vratili smo se iz jednog negativnog rezultata, bili u aktivnoj poziciji, ali je potrošnja dovela do toga da se doda još malo snage za preokret", kazao je Cvetković.

On je naveo da Srbija nema adekvatne zamene i rekao da je dosta igrača otkazalo učešće.

Selektor je naveo da je još nepoznata situacija oko povrede Stefana Vujića i da se nada da će moći da računa na njega protiv Islanda, ali da ne zna koliko će moći da pomogne.

Cvetković je komentarisao odluku Petra Nenadića koji je najavio oproštaj, uz reči da je to "njegova odluka, a naše da ispoštujemo".

Rukometaš Bogdan Radivojević rekao je da Srbija mora da ide na pobedu.

"Ući ćemo hladne glave. Nema više šta da se priča. Moramo da ih pobedimo sa četiri gola razlike. Potrudićemo se da tako i bude. Igraju Islanđani jako brzo. To nama ne odgovara. Izdvojio bih legendarnog Sigurdsona, Smarasona, dobre bekove i golmana sa iskustvom igranja u nemačkoj Bundesligi. Igraju jako dobro. Pokušaćemo da se spremimo i dobijemo meč", rekao je Radivojević.

Utakmica će se igrati u utorak od 18.15 u Splitu.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar