АО: Олгина партнерка је хит дана!

Олгина партнерка и Новакова обожаватељка је ново чудо! Петнаестогодишња Марта Костјук је после првог дана Аустралијан опена постала хит на турниру.

Тенис 16.01.2018 | 15:15
АО: Олгина партнерка је хит дана!
Костјук је победила Пенг Шуаи у првом колу 6:2,6:2 и постала је прва тенисерка од Мартине Хингис и 1996. године која је тако млада победила једну сениорку у Мелбурну.

Прошле године је освојила трофеј у јуниорској конкуренцији, а ове је победила 25. носитељку која додуше пре Аустралијан опена није тренирала због проблема са коленом.

"Тачно сам знала како да играм против ње и то сам радила. Срећна сам због тога", рекла је за WТА девојчица коју тренира Иван Љубичић, тренер Роџера Федерера.

Она је са 15 година и шест месеци постала и најмлађа која се квалификовала за Грен слем откако је то 2005. године учинила Сесил Каранчева у Аустралији са 15 година и пет месеци.

"Сваке године поставим понеки рекорд, на сваком турниру, али не осећам ништа посебно због тога. Сваки пут се осећам другачије кад играм и оборим рекорд", додала је Костјук.

Млада Украјинка је у Србији позната по томе што је у пару са Олгом Даниловић освојила јуниорски УС Опен прошле године, али и зато што је рекла да би се удала за Новака Ђоковића. За то можда јесте касно, али није касно да постане велика шампионка.

Пре само две недеље је изгубила у првом колу ИТФ турнира у Плејфорду и није хтела да дође у Аустралију, али се све брзо променило.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар