AO: Olgina partnerka je hit dana!

Olgina partnerka i Novakova obožavateljka je novo čudo! Petnaestogodišnja Marta Kostjuk je posle prvog dana Australijan opena postala hit na turniru.

Tenis 16.01.2018 | 15:15
AO: Olgina partnerka je hit dana!
Kostjuk je pobedila Peng Šuai u prvom kolu 6:2,6:2 i postala je prva teniserka od Martine Hingis i 1996. godine koja je tako mlada pobedila jednu seniorku u Melburnu.

Prošle godine je osvojila trofej u juniorskoj konkurenciji, a ove je pobedila 25. nositeljku koja doduše pre Australijan opena nije trenirala zbog problema sa kolenom.

"Tačno sam znala kako da igram protiv nje i to sam radila. Srećna sam zbog toga", rekla je za WTA devojčica koju trenira Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera.

Ona je sa 15 godina i šest meseci postala i najmlađa koja se kvalifikovala za Gren slem otkako je to 2005. godine učinila Sesil Karančeva u Australiji sa 15 godina i pet meseci.

"Svake godine postavim poneki rekord, na svakom turniru, ali ne osećam ništa posebno zbog toga. Svaki put se osećam drugačije kad igram i oborim rekord", dodala je Kostjuk.

Mlada Ukrajinka je u Srbiji poznata po tome što je u paru sa Olgom Danilović osvojila juniorski US Open prošle godine, ali i zato što je rekla da bi se udala za Novaka Đokovića. Za to možda jeste kasno, ali nije kasno da postane velika šampionka.

Pre samo dve nedelje je izgubila u prvom kolu ITF turnira u Plejfordu i nije htela da dođe u Australiju, ali se sve brzo promenilo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar