БОМБА! Обамејан се договорио с Арсеналом?!

Као најскупљи у историји! Више извора јавља да је Габонац замена за Алексиса Санчеза.

Фудбал 15.01.2018 | 17:00
БОМБА! Обамејан се договорио с Арсеналом?!
Арсен Венгер је данас отворио врата трансферу Алексиса Санчеза и самоуверено најавио да ће довести замену за Чилеанца. И док се већ данима спекулише да ће талентовани Бразилац Малком из Бордоа заменити Санчеза у трансферу вредном 50.000.000 евра, вечерас је фудбалском пијацом одјекнула друга бомба!

Из више извора истовремено стижу информације да је Арсенал на прагу довођења Пјер-Емерика Обамејана из Борусије Дортмунд! Као најскупљег играча у клупској историји! Вест о трансферу Обајемана јавља шпански трансфер експерт Гиљем Балаг, затим стручњак за немачко тржиште Ли Прајс који је имао ексклузиве да ће Ливерул купити Набија Кеиту и да ћеСеад Колашинац у Арсенал. О трансферу Обамејана у табор Тобџија пишу и острвски таблоиди попут Експреса... А не заборавите да је у Арсенал пре неколико месеци стигао најзаслужнији човек за Обамејаново довођење у Дортмунд - Свен Мислинтат. 

Габонац би Борусији требало да буде плаћен 60.000.000 евра чиме би за седам милиона срушио трансфер Александра Лаказета који је до сада био рекордер. И не само то, већ ћеОбамејан бити и играч са највећом зарадом у свлачионици Арсенала, али се још не наводи колику тачно плату ће имати.

Обајеман је данас изостављен из тима Борусије за бундеслигашки дуел са Вердером. Испоставило се да је суспендован због недисциплине. Већ годину дана траје натезањеОбамејана и управе Борусије о његовом статусу. Габонац је летос инсистирао на одласку, али није добио зелено светло од клуба. Имао је у оптицају неколико великих клубова у Премијер лиги, понуду Пари Сен Жермена, затим повратак у Милан и на крају огромне уговоре у Кини. Борусија га није пустила и већ тада је било јасно да је однос наелектрисан. 

Сада је све отишло предалеко пошто је директор Цорк вечерас потврдио суспензију темпераментног нападача јер се није појавио на тимском састанку уочи дуела са Вердером.
„Једноставно, не можемо да толеришемо такву врсту понашања. Не зна шта се дешава у његовој глави.  До сада се увек понашао као професионалац. Не желим да се упуштам у медијске спекуалције, али овако даље не може“, рекао је Цорк вечерас.

Ипак, ово Обамејану није први пут. Био је суспендован и у тренерским мандатима ТомасаТухела и Петера Боша. Очигледно да покушава да издејствује трансфер. Уље на ватру је долио Обамејанов отац који је због извештавања немачких медија око његовог сина, упоредио тамошње новинаре са Хитлером и поручио да је време да породица напусти Немачку!

Арсен Венгер је очигледно мотрио на развој ситуације, с обзиром да се Обамејан и раније помињао као његова жеља. Сличан је тип нападача као Санчез и био би идеална замена.Венгер је спреман да плати 60.000.000 евра, а Борусија ће вероватно коначно прихватити иако су раније могли да узму веће паре на продаји Габонца.

Чека се само расплет ситуације са Санчезом и да се види коју страну Манчестер ће одабрати, а тренутно је ближи Јунајтеду. Чим буде познато са ким се дговорио Санчез,Венгер креће у реализацију Обамејановог трансфера. Још се не зна да ли би Обамејановдолазак значио и одустајање од Малкома или је Венгер решио да доведе обојицу...

Сутра почиње битан расплет на фудбалској пијаци.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар