BOMBA! Obamejan se dogovorio s Arsenalom?!

Kao najskuplji u istoriji! Više izvora javlja da je Gabonac zamena za Aleksisa Sančeza.

Fudbal 15.01.2018 | 17:00
BOMBA! Obamejan se dogovorio s Arsenalom?!
Arsen Venger je danas otvorio vrata transferu Aleksisa Sančeza i samouvereno najavio da će dovesti zamenu za Čileanca. I dok se već danima spekuliše da će talentovani Brazilac Malkom iz Bordoa zameniti Sančeza u transferu vrednom 50.000.000 evra, večeras je fudbalskom pijacom odjeknula druga bomba!

Iz više izvora istovremeno stižu informacije da je Arsenal na pragu dovođenja Pjer-Emerika Obamejana iz Borusije Dortmund! Kao najskupljeg igrača u klupskoj istoriji! Vest o transferu Obajemana javlja španski transfer ekspert Giljem Balag, zatim stručnjak za nemačko tržište Li Prajs koji je imao ekskluzive da će Liverul kupiti Nabija Keitu i da ćeSead Kolašinac u Arsenal. O transferu Obamejana u tabor Tobdžija pišu i ostrvski tabloidi poput Ekspresa... A ne zaboravite da je u Arsenal pre nekoliko meseci stigao najzaslužniji čovek za Obamejanovo dovođenje u Dortmund - Sven Mislintat. 

Gabonac bi Borusiji trebalo da bude plaćen 60.000.000 evra čime bi za sedam miliona srušio transfer Aleksandra Lakazeta koji je do sada bio rekorder. I ne samo to, već ćeObamejan biti i igrač sa najvećom zaradom u svlačionici Arsenala, ali se još ne navodi koliku tačno platu će imati.

Obajeman je danas izostavljen iz tima Borusije za bundesligaški duel sa Verderom. Ispostavilo se da je suspendovan zbog nediscipline. Već godinu dana traje natezanjeObamejana i uprave Borusije o njegovom statusu. Gabonac je letos insistirao na odlasku, ali nije dobio zeleno svetlo od kluba. Imao je u opticaju nekoliko velikih klubova u Premijer ligi, ponudu Pari Sen Žermena, zatim povratak u Milan i na kraju ogromne ugovore u Kini. Borusija ga nije pustila i već tada je bilo jasno da je odnos naelektrisan. 

Sada je sve otišlo predaleko pošto je direktor Cork večeras potvrdio suspenziju temperamentnog napadača jer se nije pojavio na timskom sastanku uoči duela sa Verderom.
„Jednostavno, ne možemo da tolerišemo takvu vrstu ponašanja. Ne zna šta se dešava u njegovoj glavi.  Do sada se uvek ponašao kao profesionalac. Ne želim da se upuštam u medijske spekualcije, ali ovako dalje ne može“, rekao je Cork večeras.

Ipak, ovo Obamejanu nije prvi put. Bio je suspendovan i u trenerskim mandatima TomasaTuhela i Petera Boša. Očigledno da pokušava da izdejstvuje transfer. Ulje na vatru je dolio Obamejanov otac koji je zbog izveštavanja nemačkih medija oko njegovog sina, uporedio tamošnje novinare sa Hitlerom i poručio da je vreme da porodica napusti Nemačku!

Arsen Venger je očigledno motrio na razvoj situacije, s obzirom da se Obamejan i ranije pominjao kao njegova želja. Sličan je tip napadača kao Sančez i bio bi idealna zamena.Venger je spreman da plati 60.000.000 evra, a Borusija će verovatno konačno prihvatiti iako su ranije mogli da uzmu veće pare na prodaji Gabonca.

Čeka se samo rasplet situacije sa Sančezom i da se vidi koju stranu Mančester će odabrati, a trenutno je bliži Junajtedu. Čim bude poznato sa kim se dgovorio Sančez,Venger kreće u realizaciju Obamejanovog transfera. Još se ne zna da li bi Obamejanovdolazak značio i odustajanje od Malkoma ili je Venger rešio da dovede obojicu...

Sutra počinje bitan rasplet na fudbalskoj pijaci.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar